Net na de prijzen van de Model 3 te hebben verlaagd, onthult Tesla nu de nieuwe Performance-versie van zijn kleinste berline. En die heeft zijn naam niet gestolen! In tegenstelling tot de oude Tesla Model 3 Performance laat deze nieuwe versie wat duidelijker zien dat het om het sportieve topmodel gaat, met meer verschil qua design ten opzichte van de bravere varianten.

Meer visuele Performance voor de Tesla Model 3

De nieuwe Performance is niet enkel 10 mm lager dan de andere Tesla Model 3's, maar krijgt ook een specifieke voorbumper, diffusor, kofferspoiler en speciale gesmede 20-inch velgen. Op de kofferklep zit nu ook de badge die eveneens te vinden is op de Model S Plaid, om buitenstaanders een idee te geven van de prestaties van deze sportberline. Aan boord bestaat de belangrijkste wijziging, naast carbon sierdelen, uit sportiever gevormde zetels die meer steun zouden moeten bieden. Zetels die je nu ook kan terugvinden in de Model S Plaid. Tot daar de uiterlijke upgrades.

0 tot 100 km/u in 3,1 s en 528 km autonomie

Op technisch vlak krijgt de Amerikaanse berline krachtigere remmen dan zijn bravere broertjes, maar ook een volledig nieuwe adaptieve ophanging. De Model 3 Performance heeft echter nog steeds twee motoren, en dus geen drie zoals in de Plaid, maar de unit achteraan is wel vernieuwd. Samen ontwikkelen ze tot 338 kW (460 pk), met de nadruk op de achterwielen. De sprint van 0 tot 100 km/u is achter de rug in amper 3,1 seconden, terwijl de topsnelheid toeneemt tot 262 km/u. Niet slecht voor een 1.851 kg zware berline. Ondanks deze stevige prestaties behoudt de Model 3 Performance een actieradius tot 528 km, met een maximaal snellaadvermogen van 250 kW om tot 228 km aan autonomie te recupereren in 15 minuten.

Vanaf 56.970 euro

Qua nieuwigheden is er ook nog de derde generatie van de Track-modus, die met enkele kliks op het centrale aanraakscherm van 15,4 inch ingeschakeld kan worden om zowel de wegligging, de stabiliteitscontrole, het regeneratief remmen en de motorrespons aan te passen voor circuitgebruik. Deze nieuwe Tesla Model 3 Performance 2024 is onmiddellijk beschikbaar voor een vanafprijs van 56.970 euro. De eerste leveringen zouden al tussen mei en juni 2024 moeten volgen.