Scoop: een vloedgolf van facelifts op komst!

In het Hoge Noorden wisten onze spionnen een lange reeks ontwikkelingsmodellen te spotten die binnenkort een facelift mogen verwachten halverwege hun loopbaan. Een overzichtje...

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 06 februari 2023
  • Toekomst

Volkswagen Touareg

Het Europese vlaggenschip van Volkswagen rijdt al sinds 2018 op onze wegen. De opgefriste versie die onze spotters wisten te verrassen, zal tegen eind dit jaar worden voorgesteld, voor een commerciële lancering in 2024. Uiterlijk zijn het vooral de lichtblokken die lijken te veranderen. Onderhuids verwachten we dat de plug-in hybride versie een grotere batterij zal krijgen.


Porsche Tacyan

De elektrische Porsche die zijn officiële première in 2019 beleefde, krijgt binnenkort een nog radicalere versie met drie motoren. Maar samen met de lancering van die versie die meer dan 1.000 pk zou gaan ontwikkelen, zou Porsche ook werken aan een restyling van de rest van de Taycan-familie. Naast wat kleine uiterlijke aanpassingen zou die nieuwe versie over betere batterijen en motoren gaan beschikken.

 

Audi Q8

De grote SUV-coupé van Audi bestaat al sinds 2018 en krijgt binnenkort een kleine verjongingskuur. Vooral uiterlijk zou het model evolueren om dichter aan te sluiten bij de look van zijn elektrische broer die voortaan... Q8 e-tron heet!

 

Peugeot 2008

Na de kleinere 208 en e-208 zal het binnenkort de beurt zijn aan de 2008 en e-2008 SUV om een facelift te ondergaan. Het uiterlijk wordt wat moderner, en de kleine Franse crossover zou daarbij meteen ook micro-hybride varianten krijgen bij de verbrandingsmotoren. De elektrische versie zou dan weer kunnen rekenen op een batterij met iets meer capaciteit (54 kWh) en een elektromotor die zijn vermogen ziet stijgen van 136 naar 156 pk.

 

Bentley Continental GT (Convertible)

De luxueuze en sportieve Continental GT die Bentley presenteerde als coupé in 2017 en als cabriolet in 2018, krijgt binnenkort een opfrisbeurt. Voor zover we aan dit testmodel kunnen zien, blijven de uiterlijke wijzigingen heel beperkt. Wel duidelijk is dat de interne structuur van de koplampen verandert om plaats te bieden aan een nieuwe lichtsignatuur.

Porsche 911

Bij Porsche evolueert binnenkort niet alleen de Taycan: ook de 911 wordt onder handen genomen. Grondige evoluties aan de buitenkant vallen niet te verwachten, maar nieuwe actieve ventilatieroosters op de zijkant van de voorbumper behoren tot de mogelijkheden. De koplampen krijgen ongetwijfeld ook de nieuwe ‘Porsche-blik’ die we recent konden ontdekken.

Geruchten doen de ronde dat Porsche voor de instapversie van de 911 terug zou grijpen naar een atmosferische motor. Tot slot zou deze vernieuwde versie voor het eerst ook een hybride aandrijflijn onder de kap van de 911 introduceren.

Audi A3

Audi frist binnenkort de A3 op. De huidige generatie kwam in 2020 op de markt en krijgt binnenkort wellicht het nieuwe logo van het merk met de vier ringen op de neus. De kans bestaat dat Audi meteen van de gelegenheid gebruik maakt om ook een licht verhoogde versie voor te stellen onder de naam A3 Allstreet.

Op technisch vlak zou Audi bij deze update ook wat kunnen sleutelen aan de plug-in hybride versie van de A3, met name om in het kielzog te blijven van zijn recent opgefriste concurrent, de Mercedes A-Klasse.


Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km
€ 52.990
2019
105.433 km