Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 22 maart 2023
  • Toekomst

De Scénic verdween onlangs uit het gamma van Renault, maar wordt binnenkort herboren als een volledig elektrische model. De compacte monovolume van het Franse merk zal op hetzelfde CMF-EV-platform worden gebouwd als de recente Mégane E-Tech. Na eerder deze week al een hoop andere toekomstige modellen te betrappen, hebben onze spionagefotografen een ontwikkelingsprototype van de Scénic E-Tech kunnen spotten in het Hoge Noorden.

Trouw aan het concept?

Renault heeft eerder al bevestigd dat deze toekomstige Scénic trouw zal blijven aan de lijnen van de vorig jaar gepresenteerde en verleidelijke conceptcar Scénic Vision. Dit prototype is nog steeds heftig gecamoufleerd, maar zijn algemene proporties lijken die info te bevestigen. 

Qua formaat was de conceptversie 4,49 m lang. Dat zou deze Scénic E-Tech in hetzelfde segment plaatsen als de Volkswagen ID.4 en zijn nieuwe neef, de Ford Explorer.

5 zitplaatsen

In tegenstelling tot zijn voorganger met verbrandingsmotor, zou deze nieuwe Scénic E-Tech geen verlengde versie met 7 zitplaatsen meer krijgen. Klanten die op zoek zijn naar een auto met plaats voor 7 zullen zich dan moeten richten naar de nieuwe Espace, die binnenkort op de markt komt, al gaat het hier wel om een hybride en geen volledig elektrisch model.

40, 60 of zelfs 87 kWh

Net als kleine broer Mégane E-Tech zou deze nieuwe Scénic E-Tech op de markt moeten komen met een batterij van 60 kWh, samen met een kleinere batterij van 40 kWh om zijn instapprijs te drukken. Maar Renault zou ook een topversie kunnen introduceren met een batterij van 87 kWh, die ook in neefje Nissan Ariya zit, een model dat op dezelfde technische basis rust. Renault zou ook een Scénic met vierwielaandrijving kunnen aanbieden, door een extra elektromotor toe te voegen die de achteras rechtstreeks aandrijft.

Renault brengt deze nieuwe generatie volledig elektrische Scénic op de markt in 2024.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

De nieuwe Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow put inspiratie uit… de ruimte!

Slechts 62 exemplaren zullen geassembleerd worden.

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Scoop: de Skoda Superb betrapt in Oostenrijk

Terwijl onze spionnen de berline ‘in zijn eentje’ konden fotograferen in de Oostenrijkse Alpen, was de Combi breakuitvoering er niet alleen...

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Win een exclusieve, onvergetelijke off-road dag!

Wij nodigen je graag uit voor een unieke, avontuurlijke dag met de nieuwe Ford Ranger en Ford Bronco!

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Lexus LBX: hybride compacte premium-SUV

Ondanks zijn compacte afmetingen, met een lengte van 4,2 meter, belooft Lexus dat je ook bij zijn nieuwe instap-SUV alle raffinement mag verwachten dat eigen is aan het merk.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
5 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km
€ 56.181
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 25.990
2021
7.100 km