Scoop: Renault Scénic E-Tech, de elektrische renaissance

De vroeger erg populaire compacte gezinswagen van Renault ondergaat binnenkort een elektrische transformatie.

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 22 maart 2023
  • Toekomst

De Scénic verdween onlangs uit het gamma van Renault, maar wordt binnenkort herboren als een volledig elektrische model. De compacte monovolume van het Franse merk zal op hetzelfde CMF-EV-platform worden gebouwd als de recente Mégane E-Tech. Na eerder deze week al een hoop andere toekomstige modellen te betrappen, hebben onze spionagefotografen een ontwikkelingsprototype van de Scénic E-Tech kunnen spotten in het Hoge Noorden.

Trouw aan het concept?

Renault heeft eerder al bevestigd dat deze toekomstige Scénic trouw zal blijven aan de lijnen van de vorig jaar gepresenteerde en verleidelijke conceptcar Scénic Vision. Dit prototype is nog steeds heftig gecamoufleerd, maar zijn algemene proporties lijken die info te bevestigen. 

Qua formaat was de conceptversie 4,49 m lang. Dat zou deze Scénic E-Tech in hetzelfde segment plaatsen als de Volkswagen ID.4 en zijn nieuwe neef, de Ford Explorer.

5 zitplaatsen

In tegenstelling tot zijn voorganger met verbrandingsmotor, zou deze nieuwe Scénic E-Tech geen verlengde versie met 7 zitplaatsen meer krijgen. Klanten die op zoek zijn naar een auto met plaats voor 7 zullen zich dan moeten richten naar de nieuwe Espace, die binnenkort op de markt komt, al gaat het hier wel om een hybride en geen volledig elektrisch model.

40, 60 of zelfs 87 kWh

Net als kleine broer Mégane E-Tech zou deze nieuwe Scénic E-Tech op de markt moeten komen met een batterij van 60 kWh, samen met een kleinere batterij van 40 kWh om zijn instapprijs te drukken. Maar Renault zou ook een topversie kunnen introduceren met een batterij van 87 kWh, die ook in neefje Nissan Ariya zit, een model dat op dezelfde technische basis rust. Renault zou ook een Scénic met vierwielaandrijving kunnen aanbieden, door een extra elektromotor toe te voegen die de achteras rechtstreeks aandrijft.

Renault brengt deze nieuwe generatie volledig elektrische Scénic op de markt in 2024.

Het laatste autonieuws op de voet volgen?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via mail:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?
Foto's ©: Automedia.

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Benzine, Manueel

€ 21.500

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.990
2019
105.433 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.900
2021
1.500 km