Skoda op de Brussels Motor Show 2023, de Enyaq in de spotlights

Geen grote nieuwigheden bij Skoda, de elektrische Enyaq is het nieuwste model. Hij is voortaan echter ook als coupé verkrijgbaar en is binnenkort chiquer dan ooit.

  • Maloteaux  Olivier Maloteaux Olivier
  • 20 december 2022
  • Divers

Skoda krijgt een plaats in het hart van Paleis 11, dat volledig gewijd is aan de merken van de Volkswagen-groep (in ons land geïmporteerd door D'Ieteren). De Tsjechische autobouwer deelt dus zijn Paleis met nobele merken als Bentley, Bugatti, Lamborghini of nog het nieuwe Kroatische merk Rimac, dat naar Brussel komt met zijn elektrische supercar Nevera... met 1.914 pk en een prijskaartje van 2,1 miljoen euro vóór belasting! Het moois bij Skoda is natuurlijk een stuk toegankelijker, met de Octavia Combi als best verkochte model in België. Het merk heeft ook zijn compacte SUV hertekend, de Karoq. De nieuwe generatie van de Superb, die wordt dan weer tegen eind 2023 verwacht.

Enyaq: sport- of galatenue

In de lente kreeg de elektrische SUV Enyaq het gezelschap van een ‘coupéversie’, die ondanks zijn aflopende daklijn niets van zijn binnenruimte verliest. Ook de koffer is nog steeds groot en praktisch. Naast de achterwielaangedreven versies met 180 pk (netto 58 kWh batterij) of 204 pk (77 kWh) is er ook een 4x4-variant met 265 pk (77 kWh) en de sportievere RS-versie met 299 pk (77 kWh). De 'gewone' SUV is nu ook verkrijgbaar in deze sportieve uitvoering. In 2023 zal de Enyaq ook leverbaar zijn met de nieuwe 'Laurin & Klement' premium-afwerking, waardoor hij stijlvoller zal zijn dan ooit tevoren. 

De Karoq krijgt een upgrade

Neen, niets wereldschokkends: de compacte SUV die het levenslicht zag in 2017 kreeg een andere grille en bumpers. Ook zijn spoiler werd wat langer, om zo beter door de lucht te klieven. Er zijn nog een aantal nieuwe snufjes, maar die zijn optioneel (matrix koplampen, bekleding van gerecycleerd plastic en 3-zone airco). Maar naar een 'full hybride' of elektrische versie is het nog steeds tevergeefs zoeken...  

Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een Skoda? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste Skoda-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Maloteaux  Olivier
Over de auteur: Maloteaux Olivier Het autovirus heeft Olivier al in zijn kindertijd besmet. Later volgde een passie voor journalistiek. Hij moest vervolgens alleen nog maar de twee combineren. Olivier is geïnteresseerd in alle soorten auto's uit alle tijdperken, ongeacht de techniek onder het koetswerk. Al heeft hij toch een lichte voorkeur voor coupés en roadsters met een karaktervolle motor...

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

BMW: facelift voor de i4 en 4 Reeks Gran Coupé

Naast een nieuwe look krijgt de facelift van de BMW i4 een nieuwe motorisatie, de xDrive40 met 295 kW (401 pk) en 548 km autonomie.

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Mini Aceman: compacte elektrische crossover

Dit is waarom de Mini Countryman SUV zo gegroeid is met zijn nieuwe generatie: er moest plaats gemaakt worden voor een klein broertje. Dit is de Mini Aceman, een volledig elektrische crossover.

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

Volkswagen ID. Code: van China, voor China

De Volkswagen ID. Code is een conceptversie van een volledig elektrische SUV boordevol nieuwe technologie! Maar enkel China zal ervan kunnen genieten...

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

Mercedes G 580 EQ: de elektrische G-Klasse is eindelijk klaar!

De Duitse terreinwagen geboren in 1979 vindt zichzelf opnieuw uit voor het elektrische tijdperk. De elektrische G-Klasse heet echter niet EQG, maar G 580 EQ. De specs zijn alvast veelbelovend...

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Manueel

€ 23.748

Benzine, Manueel

€ 21.500

Benzine, Automaat

€ 27.547

Diesel, Manueel

€ 32.584

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's
€ 52.900
2021
1.500 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km
€ 52.990
2019
105.433 km