BMW M wordt elektrisch, met vier motoren!

Op zijn vijftigste maakt BMW M zich klaar om te stoppen met drinken. Maar afkicken doet het met behulp van vier elektromotoren!

  • Christiaens  Jean-Francois Christiaens Jean-Francois
  • 17 augustus 2022
  • Elektrisch
  • 3.147 weergaven

Zoals geweten viert BMW's sportdivisie dit jaar zijn 50-jarige bestaan. Er zijn een aantal beperkte reeksen of modellen die speciaal in het kader van dit jubileumjaar worden voorgesteld. Maar BMW M kan natuurlijk niet alleen munt slaan uit zijn roemrijke verleden, het moet ook aan de toekomst denken. Daarom komt er een door BMW M ontwikkelde plug-in hybride 'super-SUV', en boog de M sportafdeling zich ook over de elektrische modellen i4, iX en i7 om er pittige versies van te maken, zoals de i4 M50, iX M60 en i7 M70.

Stevige elektrische prestaties

En nu stelt BMW M het eerste prototype van een volledig elektrische "echte" M voor. Het ontwikkelingsmodel is gebaseerd op een i4 M50, maar dan aanzienlijk verbreed, en het erft structurele elementen van de M4/M3. Maar ook vier elektromotoren.

Eén motor per wiel

Zonder specifieke technische informatie te geven, bevestigt BMW M dat het met dit model wegtesten zal beginnen om de nieuwe generatie M xDrive vierwielaandrijving voor elektrische modellen te ontwikkelen. "Het feit dat alle vier de wielen elk door een elektromotor worden aangedreven opent totaal nieuwe mogelijkheden voor een volledig variabele, uiterst precieze en tegelijk zeer snelle verdeling van het aandrijfkoppel," zegt de autobouwer in zijn officiële bericht. We kijken er al naar uit…


Op zoek naar een nieuwe wagen?

Ben jij op zoek naar een BMW M? Kies uit meer dan 30.000 wagens op VROOM.be. Nieuw én tweedehands! Ontdek onze laatste BMW M-zoekertjes nu hier:

Meer lezen over:

Christiaens  Jean-Francois
Over de auteur: Christiaens Jean-Francois Jean-François Christiaens is autojournalist sinds 2005. Hij houdt van alles wat rijdt, van elektrische auto’s tot hypercars.
Maar zijn hart gaat vooral sneller slaan van hot hatches uit het GTI-tijdperk. Hoewel een comfortabele break hem ook weer niet onbewogen laat.
Heet dat dan ouder worden?

Aanbevolen nieuws voor jou

Meer nieuws
Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Video: de Tesla Semi met 800 km rijbereik is eindelijk geleverd bij Pepsi!

Het merk maakt van de gelegenheid gebruik om een video vrij te geven van zijn Semi die een volle aanhanger trekt over een traject van 800 km, en dat zonder te moeten opladen.

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Toyota: twee nieuwe C-segment SUV’s!

Naast de 100% elektrische bZ Compact SUV concept, één van de 6 elektrische bZ-modellen die het merk in 2026 op de markt wil hebben, werkt Toyota ook aan een hybride opvolger voor de C-HR.

Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Dit is de EQT, zijn ‘Marco Polo’-module en de camperversie!

Met zijn elektrische bestelwagen wil Mercedes iedereen bedienen, van de kleinste tot de grootste avonturier.

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Lexus Electrified Sport: elektrisch, met ‘solid state’ en handgeschakeld?

Het premium-merk van de Toyota-groep wil met zijn elektrische modellen inzetten op rijplezier, en haalt daarvoor alles uit de kast.

Aanbevolen nieuwe auto's voor jou

Meer nieuwe auto's

Benzine, Automaat

€ 25.961
2021
10 km

Benzine, Automaat

€ 40.950
2021
4 km

Benzine, Automaat

€ 34.950
2021
4 km

Benzine, Manueel

€ 23.748

Aanbevolen tweedehands auto's voor jou

Meer tweedehands auto's

Benzine, Automaat

€ 28.995
2011
65.000 km

Benzine, Automaat

€ 37.990
2021
20.000 km

Diesel, Automaat

€ 43.985
2020
29.840 km

Benzine, Automaat

€ 23.500
2020
30.212 km