Dacia

Dacia

De Roemeense autoconstructeur Dacia werd opgericht in 1966 en in 1999 ingelijfd bij Renault. De Europese Dacia-producten worden in de rest van de wereld als Renaults verkocht.

Aanbevolen advies

Meer advies over dit merk
Dit is de prijs van de goedkoopste EV op de markt, de Dacia Spring

Dit is de prijs van de goedkoopste EV op de markt, de Dacia Spring

Dacia komt zijn belofte na en brengt de minst dure EV van het land op de markt met zijn kleine cross-over Spring. Tot waar heeft het budgetmerk van Renault het toegangskaartje voor zijn eerste elektrische model weten te drukken?

Prijs: zoveel kost de nieuwe Dacia Sandero

Prijs: zoveel kost de nieuwe Dacia Sandero

De kleine Roemeen heeft een bijzonder scherpe basisprijs: 8.990 euro.

Zoveel betaal je voor een Dacia Jogger, de betaalbare zevenzitter

Zoveel betaal je voor een Dacia Jogger, de betaalbare zevenzitter

De nieuwe Jogger wordt bij ons op 24 december op de markt gebracht en staat vanaf maart 2022 bij de dealers. Maar hoeveel kost deze nieuwe gezinsgerichte cross-over van Dacia?

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Dacia Duster

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Dacia Duster

Op zoek naar een nieuwe auto maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je op weg bij het kiezen van de juiste motor en de juiste versie. Vandaag bekijken we de populaire Roemeense budget-SUV, de Dacia Duster.

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,4 /5 Test: Dacia Sandero, wanneer ‘low cost’ heel vrijgevig wordt

Test: Dacia Sandero, wanneer ‘low cost’ heel vrijgevig wordt

In een wereld waar steeds duurdere nieuwe elektrische auto’s worden aangekondigd gaat de Dacia Sandero tegen de stroom in. Hij is namelijk verkrijgbaar vanaf 8.990 euro. Maar wat krijg je in een auto voor die prijs?

3,7 /5 Test: Dacia Duster, intelligente evoluties

Test: Dacia Duster, intelligente evoluties

Het is tijd voor de facelift halverwege de carrière van de Dacia Duster. Is het Roemeense merk er met deze update in geslaagd om de kenmerkende knappe verhouding prijs-prestaties van zijn populaire SUV nog te versterken?

3,3 /5 Test: Dacia Jogger, slimme keuze!

Test: Dacia Jogger, slimme keuze!

Om ervoor te zorgen dat het een ‘stijlvolle’ zevenzits gezinswagen kan aanbieden voor de prijs van een gemiddelde stadswagen, heeft Dacia keuzes moeten maken. Slimme keuzes wel, die ervoor zorgen dat deze Jogger een… slimme keuze is voor gezinnen!

2,9 /5 Test: Dacia Spring, betaalbare elektromobiliteit?

Test: Dacia Spring, betaalbare elektromobiliteit?

Dacia lanceert een derde revolutie sinds zijn wedergeboorte onder toezicht van de Renault-groep. Deze keer wil het Roemeense merk elektromobiliteit toegankelijk maken voor zoveel mogelijk mensen met de Spring. Een koopje?

Over Dacia

Dacia tweedehands

https://www.vroom.be/fr/voitures-neuves/dacia/Dacia tweedehands: robuuste auto voor een aantrekkelijke prijs

Ben je op zoek naar een wagen die betrouwbaar en betaalbaar is? Dan is een Dacia tweedehands een overweging waard. De robuuste voertuigen van dit automerk zijn scherp geprijsd en bovendien betaal je voor een Dacia occasie veel minder geld dan voor een nieuwe Dacia. Een tweedehands Dacia kopen loont daarom altijd. Wil je meer weten over een tweedehands Dacia of verdiep je je graag in een aantal populaire Dacia tweedehands modellen? Vroom is helemaal up-to-date en praat je graag bij.

De geschiedenis en ontwikkeling van Dacia

Dacia is een Roemeens automerk en is in 1966 opgericht in Mioveni. Langere tijd is Dacia een staatsbedrijf geweest, maar sinds 1999 maakt het bedrijf onderdeel uit van het Franse Renault. In Roemenië is Dacia de grootste producent en exporteur van auto's. In 2016 werden er ruim 600.000 voertuigen gefabriceerd. Dacia heeft als missie om betrouwbare wagens te bouwen zónder daarbij de behoeften van de doelgroep uit het oog te verliezen.

Vanwaar de naam Dacia?

De bedrijfsnaam Dacia is een verwijzing naar het historisch Roemenië. De naam Dacia werd namelijk door de Romeinen gebruikt om de regio te duiden waar nu Roemenië ligt. Sinds het bedrijf in 1999 onderdeel uitmaakt van het Franse Renault, heeft er ook een strategische wijziging plaatsgevonden. Inmiddels is het bedrijf actief in meer dan 44 landen. Dit leidt er onder andere toe dat het voor jou beslist interessant is om een Dacia tweedehands wagen te kopen.

Het logo van Dacia

Bij een Dacia tweedehands auto let je natuurlijk ook op het logo. Het straalt robuustheid en stabiliteit uit en dit wordt vooral zichtbaar door het eenvoudige en strakke logo met alleen de bedrijfsnaam.

Welke Dacia tweedehands modellen worden gewaardeerd?

Een Dacia tweedehands wagen is er in allerlei uitvoeringen. Welke tweedehands Dacia voertuigen zijn in trek op de tweedehands automarkt? We zetten de populairste modellen op een rij:

  • Dacia Dokker tweedehands: de Dacia Dokker tweedehands is een robuuste auto met veel ruimte. Hij is verkrijgbaar met een benzine- of dieselmotor.
  • Dacia Duster tweedehands: een Dacia Duster is misschien wel de meest betaalbare SUV met uitstekende prestaties. Een prima keuze in je zoektocht naar een Dacia tweedehands SUV.
  • Dacia Lodgy tweedehands: op zoek naar een 5-deurs MPV? Dan heb je met een Dacia Lodgy tweedehands wagen goud in handen.
  • Dacia Logan tweedehands: met een Dacia Logan tweedehands kies je voor een robuuste gezinsauto. Hij werd in 2004 ontwikkeld voor een prijs van slechts 5.000 euro.
  • Dacia Sandero tweedehands: de Dacia Sandero is een ruime tweedehands Dacia wagen. Hij verscheen in 2008 op de markt en kenmerkt zich door een strak design.
  • Dacia Sandero Stepway tweedehands: met dit model Dacia tweedehands weet je zeker dat je snel van punt A naar B komt.

Waarom is een Dacia tweedehands interessant om aan te schaffen?

Een Dacia tweedehands is een uitstekende keuze als je graag bespaart op de aankoop van een occasion. Welke voordelen levert het nog meer op als je besluit een Dacia tweedehands aan te schaffen?

  • Met een Dacia tweedehands wagen kies je altijd voor een zuinige en robuuste wagen.
  • Een Dacia tweedehands auto is betrouwbaar. Logisch, want hij staat al jaren in de top 10 van de meest betrouwbare automerken.
  • Met een Dacia tweedehands wagen profiteer je van een uitstekende verhouding tussen prijs en ruimte.

Dacia tweedehands kopen? Verdiep je in het tweedehands Dacia aanbod bij Vroom

Kom je graag in het bezit van een Dacia tweedehands? Dan zit je bij Vroom goed, want we hebben een ongekend aanbod kwaliteit voertuigen. En daar maakt ook een Dacia tweedehands wagen deel van uit. Maak eens een proefrit en ervaar zelf hoe prettig en comfortabel een Dacia tweedehands is. Heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.