Land Rover

Land Rover

Het Britse terreinwagenmerk Land Rover werd opgericht in 1948. Het merk werd in 1994 opgekocht door BMW en in 2000 door Ford. Sinds 2008 hoort het samen met Jaguar tot de groep Tata Motors.

Aanbevolen advies

Meer advies over dit merk
Wat denk je van een prestigieuze rijervaring op ijs?

Wat denk je van een prestigieuze rijervaring op ijs?

Een ideetje om te delen met de HR-verantwoordelijke op je werk?

5 weetjes voor je koopt: Range Rover L322, vanaf 10.000 euro

5 weetjes voor je koopt: Range Rover L322, vanaf 10.000 euro

Superieur comfort, een onvergelijkbare lijn en een prestigelabel voor minder dan 10.000 euro, is dat bedrog of een gouden zaak? We analyseren de Range Rover L322, die werd gemaakt van 2002 tot 2012. Deze 5 dingen moet je weten voor je ervoor gaat.

5 Range Rovers Evoque voor minder dan 19.000 euro op VROOM.be

5 Range Rovers Evoque voor minder dan 19.000 euro op VROOM.be

Bij zijn marktintroductie in 2010 zorgde de Range Rover Evoque voor sensatie op de SUV-markt: een knap design, dynamisch en de capaciteit om zowat overal door te rijden gaven hem een immens succes. Vandaag tik je gemakkelijk een tweedehands Evoque van minder dan 20.000 euro op de kop.

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Range Rover Classic, de coolste 4x4

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Range Rover Classic, de coolste 4x4

In zijn 26-jarige carrière heeft de Range Rover Classic de reputatie gekregen dat hij de uitvinder was van het segment van de luxe-SUV. Hij voelt zich net zo goed in zijn sas in de chicste winkelstraat als in de wildernis en kan echt alles, zoals bijvoorbeeld zijn bestuurder een nog coolere uitstraling geven.

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,5 /5 Test: Land Rover Defender, van V8 tot PHEV, er is er een voor elke smaak

Test: Land Rover Defender, van V8 tot PHEV, er is er een voor elke smaak

Voor modeljaar 2021 krijgt de Defender er een plug-inhybride variant en een vette V8 bij. Zo kan hij echt iedereen plezieren zonder zijn uitstekende offroadcapaciteiten te verwaarlozen.

3,6 /5 Getest: Land Rover Discovery Sport, allemaal hybride

Getest: Land Rover Discovery Sport, allemaal hybride

Land Rover geeft de Discovery Sport zijn obligate make-over halverwege zijn carrière. De Britten zijn echter veel verder gegaan dan gewoon wat esthetische en elektronische aanpassingen.

3,5 /5 Test: Land Rover Defender 110, de koning is dood, lang leve de koning!

Test: Land Rover Defender 110, de koning is dood, lang leve de koning!

Eindelijk is hij daar: de nieuwe Land Rover Defender. De opvolger van een van de meest legendarische modellen uit de autogeschiedenis met bijzonder fanatieke aanhangers. Is het Land Rover gelukt om dit onvervangbare model te vervangen?

Land Rover Defender P400e vs Jeep Wrangler 4xe: ‘groene’ avonturiers?

Land Rover Defender P400e vs Jeep Wrangler 4xe: ‘groene’ avonturiers?

Iedereen zet in op elektrificatie, zelfs de meest extreme offroaders. Maar is de combinatie van een 4x4 met een plug-in hybride aandrijving echt een geslaagde cocktail?

Over Land Rover

Land Rover tweedehands

Land Rover tweedehands: groots en meeslepend

Op zoek naar een grootse wagen met indrukwekkende prestaties op de weg? Met een Land Rover tweedehands wagen heb je goud in handen. Een tweedehands Land Rover is namelijk een wagen waar je niet omheen kan. De terreinwagen is groots, meeslepend, indrukwekkend en bij uitstek geschikt voor woest en onbegaanbaar terrein. Wil je een tweedehands Land Rover kopen, maar heb je nog geen idee naar welk type en model je voorkeur uitgaat? Vroom vertelt je graag meer over een Land Rover tweedehands wagen en laat je kennismaken met een aantal populaire modellen.

De geschiedenis van Land Rover

Land Rover is na Willys Jeep het oudste terreinwagen merk ter wereld. Het Britse merk is in 1947 opgericht en in 1948 rolde de eerste Land Rover van de band. De wagens werden in eerste instantie gebouwd voor boeren en andere landwerkers, maar al snel breidde de doelgroep zich uit. In 1970 werd de allereerste Range Rover aan het publiek getoond. Andere bekende modellen zijn Defender en Discovery. Ze zijn in verschillende generaties op de markt gebracht en dus heb jij altijd de keuze uit een divers aanbod Land Rover tweedehands wagens. Naar welke tweedehands Land Rover gaat jouw voorkeur uit?

Waarom is er gekozen voor de naam Land Rover?

Een Land Rover tweedehands auto ontleent zijn naam aan de verwachting dat hij veel op het land gebruikt zou worden. In de eerste brochure van Land Rover werd dit ook duidelijk vermeld: The Land Rover for the farmer, the countryman and general industrial use. Intussen is het merk wereldberoemd en trekt het ook veel andere mensen aan.

Wat is de betekenis van het Land Rover -logo?

Iedere Land Rover tweedehands beschikt over het bekende Land Rover-logo. Vandaag de dag is het ovalen Land Rover-logo er in een klassieke smaragdgroene/bosgroene kleur. De rand en de tekstkleur zijn in 1986 veranderd naar wit. Op die manier komt de naam perfect uit op de rijke groene achtergrond.

Wat zijn populaire Land Rover tweedehands wagens?

Ben je op zoek naar een geschikte tweedehands Land Rover? Er zijn allerlei Land Rover tweedehands wagens op de markt die je ongetwijfeld aanspreken. De populairste modellen zijn onder meer de Land Rover Defender, Land Rover Discovery en en de Land Rover Evoque. Een Land Rover Defender tweedehands is ontworpen om alles te overwinnen. Wil je een veelzijdige SUV? Dan is de Land Rover Discovery tweedehands je op het lijf geschreven. De Land Rover Discovery Sport tweedehands is een luxe vrijetijdsauto en rijdt uiterst comfortabel. Kortom: er is keuze genoeg uit Land Rover tweedehands wagens waar je langere tijd plezier aan beleeft.

Waarom kiezen voor een Land Rover tweedehands? 

Een Land Rover tweedehands auto is een interessante optie als je op zoek bent naar een luxe terreinwagen. Welke voordelen kent een Land Rover tweedehands wagen nog meer?

  • Een Land Rover tweedehands is bestand tegen vrijwel alle weersomstandigheden.
  • Je hebt de keuze uit een veelzijdig aanbod Land Rover tweedehands modellen, waaronder ook plug-in hybride wagens.
  • Een Land Rover tweedehands exemplaar is ook toegankelijk bij een minder groot budget.
  • Met een Land Rover tweedehands ben je altijd verzekerd van een hoge technische kwaliteit, veiligheid, comfort en luxe.
  • Een Land Rover tweedehands heb je altijd snel tot je beschikking.

Vind een Land Rover tweedehands via Vroom

Wil je een Land Rover tweedehands kopen en doe je dit het liefst via een specialist? Bij Vroom heb je de keuze uit duizenden wagens waaronder ook een Land Rover tweedehands wagen. Nog nooit in een Land Rover gereden en wil je eerst ervaren hoe dit is? Maak dan een proefrit in een Land Rover tweedehands naar voorkeur en beslis vervolgens of deze wagen iets voor jou is. Wil je meer weten over een Land Rover occasie of heb je een andere vraag? Neem gerust contact met ons op.