Lexus

Lexus

Aanbevolen advies

Koopje van het moment: Lexus SC 430, waarom zoveel haat?

Koopje van het moment: Lexus SC 430, waarom zoveel haat?

De Lexus SC 430, die vaak het mikpunt van spot was tijdens een aantal in scène gezette passages bij een bepaald Brits autoprogramma, heeft niet het glamoureuze imago dat een auto van dit kaliber zou moeten hebben. Terecht of niet? Is het een goede aankoop nu hij al meer dan 20 jaar op de weg is?

Terugblik op één van de meest innovatieve motoren van zijn tijd!

Terugblik op één van de meest innovatieve motoren van zijn tijd!

We hebben het over de V10 waarmee de in 2009 onthulde Lexus LFA uitgerust was.

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Dit zijn de meest en minst betrouwbare merken op de markt

Test Aankoop heeft de resultaten gepubliceerd van een grote studie rond de betrouwbaarheid van de automerken die op onze markt te koop zijn. Een studie waarin de Aziatische merken duidelijk domineren...

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

Top 10 van de meest betrouwbare automerken in 2021

De Japanse merken kunnen, nog maar eens, uitstekende resultaten voorleggen in deze nieuwe betrouwbaarheidsstudie.

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,9 /5 Getest: Lexus RX 450h, SUV met een twist

Getest: Lexus RX 450h, SUV met een twist

Al meer dan 20 jaar probeert de Lexus RX zich van andere SUV’s te onderscheiden door de U van Utility in te ruilen voor de L van Luxury. Doe daar nog de H van Hybrid bij en je krijgt een genietbaar buitenbeentje dat net opgefrist is om er weer drie jaar tegenaan te gaan.

3,8 /5 Getest: Lexus UX 250h, de urban crossover

Getest: Lexus UX 250h, de urban crossover

Hoe ver marketingteams het soms gaan zoeken om hun potentiële klanten te verleiden? Kijk niet verder dan deze titel. Maar de nieuwe Lexus UX is meer dan een holle slogan. Het nieuwe GA-C-platform zorgt alleen voor benzinehybrides, en daardoor is de Lexus UX alvast mee met de tijdsgeest.

3,7 /5 Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Test: Lexus NX, comfort aan de stekker

Lexus introduceert de tweede generatie van zijn NX. Zonder een revolutie te ontketenen evolueert hij op nagenoeg elk vlak, en geen klein beetje. Hij biedt zelfs een plug-inhybride versie aan, een grote première voor de Japanse autobouwer.

3,7 /5 Getest: Lexus RC 300h, tussen de twee

Getest: Lexus RC 300h, tussen de twee

Tegelijk met de lancering van de ES en de compacte SUV UX geeft Lexus een facelift aan zijn RC. Wat levert dat deze coupé op?

Over Lexus

Lexus tweedehands

Lexus tweedehands: veilig autorijden in een luxe wagen

Ben je op zoek naar een betaalbaar alternatief voor luxe automerken? Met een Lexus tweedehands wagen heb je goud in handen. Lexus is namelijk een volwaardige concurrent van gevestigde automerken. Om die reden is een tweedehands Lexus de moeite waard om nader te onderzoeken. Wat is er over dit merk te vertellen, wat zijn populaire Lexus tweedehands wagens en waarom kies je voor een Lexus occasie? Vroom vertelt je alles wat je moet weten over een Lexus tweedehands auto.

Wanneer is Lexus opgericht?

Lexus is in 1989 opgericht door Eiji Toyoda. Het is de luxedivisie van het Toyota-concern. De LS 400 was het allereerste model dat werd gepresenteerd op de automarkt. De grote limousine beschikte over een krachtige V8-motor. Al snel volgde de compacte ES die vooral een jonger publiek moest aantrekken. Door de jaren heen zijn er verschillende wagens geproduceerd voor een diverse en veelzijdige doelgroep. Lexus is Japans nummer één verkoper als het gaat om luxe voertuigen. Bovendien heeft het Japanse automerk ook meerdere prijzen gewonnen als het aankomt op veiligheid en betrouwbaarheid.

Waarom de naam Lexus?

De naam Lexus is ontstaan toen Toyota besloot om een extra divisie op te zetten met luxe wagens. Het stamt af van het oud-Griekse woord ‘λέξις’. De hoofdletter L is afkomstig uit de Semitische taal en dit wordt ook wel gezien als de oudste naam voor God. Zowel de naam als het logo zijn dus een verwijzing naar het allerhoogste of goddelijke.

Wat betekent het logo van Lexus?

Het basiselement van het Lexus -logo is een ovaal. Het vertelt iets over de onlosmakelijke verbintenis tussen het moederbedrijf en de dochterondernemingen. Het logo van Lexus wordt gevormd door een enkele hoofdletter L in een cirkel. Lexus streeft naar de ultieme perfectie en daarom wordt er continu gezocht naar allerlei verbeteringen. Dit maakt de aankoop van een Lexus tweedehands wagen aantrekkelijk.

Populaire Lexus tweedehands wagens

Overweeg je om een Lexus tweedehands auto aan te schaffen? Bij je zoektocht naar een Lexus tweedehands wagen, kom je verschillende modellen tegen. Vroom benoemt een aantal populaire Lexus tweedehands wagens:

  • Lexus NX 300 tweedehands: de Lexus NX 300 is een hybride wagen met een maximaal vermogen van 197 pk. Hij is er vanaf 2017 en is in trek bij liefhebbers van een milieuvriendelijke Lexus tweedehands auto.
  • Lexus IS 300H tweedehands: de Lexus IS 300H is een sportieve wagen die beschikt over een benzine- en elektromotor. De hybride auto zonder stekker is een aantrekkelijke gezinsauto.
  • Lexus RX 450 tweedehands: de Lexus RX 450 is een fijne en zuinige auto. De 5-deurs wagen is een sportief voertuig voorzien van een hybride motor.

Overweeg je een Lexus tweedehands wagen te kopen? Dan raden we jou zeker aan om eerst eens een proefrit te maken met jouw misschien wel toekomstige Lexus.

Waarom een Lexus tweedehands auto?

Er zijn een aantal goede redenen waarom het zinvol is een Lexus tweedehands te kopen. Vroom somt de voordelen van een tweedehands Lexus voor je op:

  • Met een Lexus tweedehands wagen beschik je altijd over een luxe voertuig.
  • Met een Lexus tweedehands wagen profiteer je van uitstekende kwaliteit. Dit zie je onder andere terug in de betrouwbaarheid en veiligheid.
  • Een hybride voertuig kenmerkt zich door een goede hybride technologie.

Dankzij deze pluspunten wordt het voor jou een stuk aantrekkelijker om op zoek te gaan naar een Lexus tweedehands wagen.

Tweedehands Lexus kopen? Bekijk het aanbod Lexus tweedehands auto's bij Vroom

Is je huidige wagen hoognodig aan vervanging toe en wil je luxe combineren met duurzaam? Een Lexus tweedehands wagen is een aanrader. Met een auto van dit merk weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit, veiligheid, betrouwbaarheid en luxe. Vroom heeft een verrassend aanbod Lexus tweedehands wagens. Maak daarom een proefrit in een van de beschikbare modellen en ontdek of dit merk bij je past. Heb je vragen over een Lexus tweedehands auto? Neem gerust contact met ons op, we helpen je graag!