Jean-Francois Christiaens

28 NOV 2018

Toyota Prius krijgt nieuwe look en vierwielaandrijving (als optie)

Slechts drie jaar na zijn lancering ondergaat de huidige generatie van de Toyota Prius al een facelift. Modeljaar 2019 onderscheidt zich door zijn minder “gewrongen” stijl, maar ook door een optionele vierwielaandrijving.

Gezien de controverse rond het design van de vierde generatie van de Prius heeft Toyota beslist om zijn hybride een kleine opfrisbeurt te geven om aan 2019 te beginnen. We maken in Los Angeles kennis met deze herwerkte versie, een paar weken voor zijn Europese première, die gepland staat voor het salon van Brussel in januari.

Minder scherpe blik

De uiterlijke aanpassingen zijn vooral aan de lichtblokken te zien. De koplampen schaven hun kleine staartje naar de bumpers weg voor een gladdere stijl. De achterlichten doen afstand van hun verticale look en kiezen voor een nieuwe, horizontale signatuur.

Detailwerk

Ook in het interieur wijzigt Toyota een aantal details. Zo is het head-up display verbeterd, is het draadloze oplaadvlak voor smartphones vergroot en wordt het infotainmentscherm reactiever. Daarnaast zijn een aantal materialen van de cockpit vervangen voor een beter kwaliteitsgevoel.

Optionele vierwielaandrijving

Zoals we al hadden verwacht sinds de teaser die Toyota een paar weken geleden onthulde, onderscheidt dit modeljaar 2019 zich verder door een optionele vierwielaandrijving. Die heet AWD-i en krijgt een extra elektromotor in de achteras ter ondersteuning van de voorwielen bij het wegrijden. Het systeem detecteert trekkrachtverlies en kan tot 70 km/u actief blijven. Technisch gezien behoudt de Prius AWD-i de nikkelmetaalhydride batterij terwijl de voorwielaangedreven Prius 2019 overstapt op een nieuwe lithium-ionbatterij.
Advertentie
Advertentie
Advertentie