Jean-Francois Christiaens

6 FEB 2019

Scoop: BMW’s elektrische manifest gaat een wel heel frisse neus halen

BMW’s toekomstige elektrische vlaggenschip is aan zijn testfases begonnen. De eerste prototypes afgeleid van de conceptcar iNext maken nu al kennis met de ijzige lucht van het Zweedse Arjeplog.

BMW heeft officieel bevestigd dat zijn recent voorgestelde conceptcar iNext voor serieproductie bestemd is. Deze elektrische vaandeldrager in XXL-formaat rolt namelijk vanaf 2021 van de band in de Duitse fabriek van Dingolfing. Maar de testfase is nu al begonnen, zoals we kunnen opmaken uit deze eerste beelden die BMW zelf heeft vrijgegeven.

Elektrische vierwielaandrijving

Deze eerste “spionagefoto’s” zijn eigenlijk officieel en we zien het prototype nog bedekt onder een dikke laag camouflage. Toch laten de grote lijnen van de toekomstige productieversie zich al raden, en net zoals de concept iNext oogt hij behoorlijk massief. Deze eerste wintertests in de buurt van de poolcirkel zijn belangrijk om de efficiëntie van de batterijen bij ijzige temperaturen te testen. Maar BMW benadrukt dat hier ook werk wordt gemaakt van de elektrische vierwielaandrijving op gladde ondergrond.

Technologische vaandeldrager

Deze toekomstige telg van de i-familie van BMW is niet alleen elektrisch, maar moet in zijn geheel een technologisch uitstalraam worden voor het Beierse merk. Zo zou hij in zeer hoge mate zelfrijdend zijn. Vergeet niet dat de concept iNext een wegklapbaar stuur had…
Advertentie
Advertentie
Advertentie