Bert Troubleyn

27 APR 2020

We mogen weer op de Nürburgring!

Of toch zodra we weer de weg op mogen voor niet-essentiële verplaatsingen...

In het kader van de veiligheidsmaatregelen rond het coronavirus moest in Duitsland ook de beroemde Nürburgring de zogenaamde ‘Touristenfahrten’ staken. Die term staat voor momenten van het jaar waar je voor een relatief klein bedrag (25 euro van maandag tot en met donderdag, 30 euro op vrijdag, zaterdag en zondag) met je eigen straatlegale auto op het net geen 21 kilometer lange en bijzonder uitdagende circuit mag rijden. Maar de Duitse maatregelen zijn minder strikt dan de Belgische en de Nürburgring heeft zich weten te organiseren zodat Touristenfahrten weer mogelijk zijn vanaf 30 april om 17u15. Er zijn echter wel een paar wijzigingen aan de regels doorgevoerd:

-        Tickets zijn enkel nog online of via de app verkrijgbaar.

-        Je mag je auto op geen enkel moment verlaten en de parkings rond het circuit blijven gesloten. Napraten met andere amateurracers of andere auto’s gaan bewonderen zit er dus niet meer in.

-        Maximum twee inzittenden per auto.

Maar het grootste obstakel is dat wij Belgen voorlopig geen niet-essentiële verplaatsingen mogen maken met de auto. De trip naar de Nürburgring is dus nog illegaal. We zullen dus nog even geduld moeten koesteren tot de coronamaatregelen bij ons wat versoepelen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie