Pierre-Benoit Sepulchre

10 SEP 2021

De 300 Land Rovers Defender Bond Edition zijn al verkocht

De beperkte reeks ging als zoete broodjes over de toonbank.

James Bond-fans staan te trappelen. Ze kregen namelijk geen nieuwe film meer te zien sinds 2015. Hun eindeloze geduld wordt op 8 oktober eindelijk beloond wanneer No Time to Die in de zalen verschijnt.

Een hele resem teasers op sociale media heeft echter al een voorsmaakje gegeven van de film, die explosief belooft te worden. Bij de bolides die over het scherm zullen scheuren vinden we onder meer de onverslijtbare Aston Martin DB5, maar ook de nieuwe Land Rover Defender.

Die laatste kreeg daarom een speciale reeks Bond Edition. Daar worden slechts 300 exemplaren van gebouwd door SV Bespoke, de divisie voor ‘speciale modellen’ van Land Rover. En al die auto’s hebben al een koper gevonden.

Zwarter dan zwart

De Land Rover Defender Bond Edition is verkrijgbaar als 90 of 110 en is getooid met een zwart kleedje met Black Pack, dat zelfs de 22-duimvelgen donker maakt. Achter die velgen schuilt een lichte toets met remklauwen in Xenonblauw en een specifiek Defender 007-logo. Onder de motorkap ligt de drukgevoede V8 van 5,0 liter, die 525 pk en een koppel van 624 Nm ontwikkelt. Daarmee sprint hij van 0 naar 100 km/u in slechts 5,2 seconden en haalt hij een topsnelheid van 240 km/u. Dit is gewoon de snelste Defender aller tijden.

Het interieur moet niet onderdoen, met een infotainmentsysteem met een nieuwe animatie geïnspireerd op de wereld van de geheim agent, dorpels met verlichte letters en een 007-logo dat op de grond wordt geprojecteerd. Het model is zo exclusief dat het nu al niet meer kan worden besteld.

?


Advertentie
Advertentie
Advertentie