Sébastien Vanhouche

8 FEB 2023

De nieuwe Porsche Cayenne: dit weten we al

De derde generatie van de Cayenne krijgt in de lente een update. Dit is wat we er nu al over weten.

Dit jaar krijgt de Porsche Cayenne van de derde generatie zijn midlife-facelift. Een nieuwe look, met onder andere ook voor het eerst het HD-Matrix verlichtingssysteem van het merk, met een volledig nieuwe lichtsignatuur. En dat is een element dat gaandeweg zijn weg zal vinden naar alle modellen van het merk, en dat we onlangs in avant-première konden ontdekken.


miljoen kilometer

“Het is één van de belangrijkste facelifts in de geschiedenis van Porsche,” zegt Michael Schätzle, de productverantwoordelijke van het merk. De vernieuwde Cayenne krijgt dan ook een nieuw semi-actief onderstel en een scherm met doorgedreven digitalisering en een nieuw bedieningsconcept. Porsche pakte het dus grondig aan, en legde niet minder dan 4 miljoen testkilometers af met zijn SUV, zowel op het asfalt als daarnaast. 


Voor binnenkort

Er blijven echt nog een aantal blinde vlekken wat het nieuwe model betreft. Zo weten we nog niets over de verbeteringen aan de motoren bijvoorbeeld. Ter herinnering: Porsche testte vorig jaar virtueel een originele versie van zijn V8 die draaide op waterstof! Gelukkig moeten we niet meer lang wachten om alles te weten te komen over de nieuwe Cayenne. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie