Vroom

10 AUG 2021

Lamborghini Countach: het is officieel, hij komt terug

Lamborghini heeft een klein bommetje gedropt op de sociale media. 50 jaar na het eerste concept voor de Countach keert de Italiaanse supercar officieel terug.

20210810085626lamborghinicountach(2).jpg

Bij het woord ‘supercar’ denken velen spontaan aan deze auto. Door zijn onnavolgbare lijn hebben posters van dit model jarenlang aan muren gehangen in de kamers van autoliefhebbers. Ja, we hebben het over de Lamborghini Countach. Het merk met de stier heeft net op sociale media aangekondigd dat hij zijn terugkeer zal beleven. De informatie, die insloeg als een bom, ging gepaard met een foto. Helaas laten de Italianen verder heel weinig details los.

Benzine, hybride of zelfs elektrisch?

20210810085625lamborghinicountach(1).jpg

Onder dit doek schuilt dus de nieuwe Countach. Uiterlijk is hij geïnspireerd op de LP400, de eerste generatie van het model die nog niet zo’n gigantische spoiler had. Over de motor houdt Sant’Agata Bolognese de lippen stijf op elkaar. De constructeur heeft eerder al aangekondigd zijn gamma te willen elektrificeren, maar het zou ook kunnen dat deze Countach een ultra-exclusieve beperkte reeks wordt op basis van de Aventador en zijn atmosferische V12. Anderzijds heeft Lamborghini onlangs de Ultimae-versie onthuld van zijn supercar, die verondersteld werd de allerlaatste te zijn met deze motor. Er heerst dus nog veel onduidelijkheid…

We zijn een en al oor

20210810085625lamborghinicountach(3).jpg

Wat, wanneer, waarom? Eigenlijk weten we praktisch niets over de nieuwkomer. Wordt het een hybride, een elektrisch model of behoudt hij een gewone verbrandingsmotor? Wordt hij onbeperkt verkrijgbaar of is het een beperkte reeks? Bij de afbeelding op sociale media staat enkel deze tekst: “De Countach is uit een droom ontstaan. Een droom om de grenzen van de snelheid te verleggen, om een nieuw soort design te bedenken en om een unieke sportwagen te creëren. Vandaag, 50 jaar later, komt de nieuwe Countach. Hou ons in de gaten!”. Geen probleem, Lamborghini, je hebt onze volledige aandacht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie