Jean-Francois Christiaens

3 NOV 2020

Mini: wordt John Cooper Works een elektrisch dochtermerk?

Mini-baas Bernd Körber in hoogsteigen persoon heeft het nieuws bevestigd: het sportieve logo John Cooper Works zou een zelfstandig elektrisch dochtermerk kunnen worden.

20201103121139minijcwelectric(1).jpg

Het logo John Cooper Works, JCW voor ingewijden, kleeft op de sportiefste varianten in het aanbod van Mini. Maar net zoals Polestar bij Volvo zou dit logo binnenkort een zelfstandig elektrisch dochtermerk kunnen worden. Dat heeft althans Mini-baas Bernd Körber verteld aan onze collega’s van Auto Express: “We zouden graag zien dat John Cooper Works een heus elektrisch dochtermerk wordt,” zo heeft hij verklaard.

20201103121138minijcwelectric(3).jpg

Eigen model?

Op de vraag of John Cooper Works zelfs een eigen model zou mogen aanbieden, dat dan volledig los zou staan van het aanbod van Mini (nvdr: zoals Cupra, dat vandaag de Formentor aanbiedt die niet bij Seat verkrijgbaar is), antwoordde Körber: “Niet in dit stadium, neen”.

Sportieve cross-overs

Het feit dat Mini recent nog de komst heeft aangekondigd van twee nieuwe geëlektrificeerde modellen in zijn catalogus zal ongetwijfeld ook iets te maken hebben met de uitspraken van Körber. Deze toekomstige elektrische cross-overs lijken dus ook recht te hebben op sportieve afgeleiden onder het merk John Cooper Works.

20201103121138minijcwelectric(2).jpg
Advertentie
Advertentie
Advertentie