Jean-Francois Christiaens

25 MRT 2020

Nieuwe Toyota GT86 komt volgend jaar

De auto-industrie had het al knap lastig door de zeer strikte uitstootnormen nog voor de komst van de coronapandemie. Luidt die delicate situatie de doodsklok voor nichesegmenten? Misschien niet helemaal.

De Toyota GT86 zou in elk geval volgend jaar een opvolger krijgen. Dat melden onze collega’s van het Britse Autocar. De nieuwe generatie, die GR86 zou gaan heten, zou echter op een cruciaal vlak verschillen van de huidige. Hij schrapt namelijk zijn 200 pk sterke atmosferische boxermotor die tot 7.000 o/m doorroffelt. Zijn opvolger kiest voor drukvoeding.

Net zoals de huidige GT86 krijgt zijn opvolger een tweelingbroer bij Subaru waarvan de naam nog niet gekend is. Beide modellen staan op een nieuw platform en krijgen een viercilinderboxer met turbo van 250 pk. Volgens onze Britse collega’s zou deze motor worden geleend bij de SUV Subaru Ascent, die voor de Amerikaanse markt is ontwikkeld. Laat ons hopen dat het nieuwe model dat heerlijke achterwielaangedreven evenwicht en lichtvoetige karakter van de huidige generatie behoudt en dat hij dat kan blijven rijmen met een relatief laag prijskaartje.
Advertentie
Advertentie
Advertentie