Bert Troubleyn

16 NOV 2020

Tesla koopt aluminium in België

Het lichte metaal gaat naar de nieuwe Tesla-fabriek in de buurt van Berlijn.

De aluminiumfabriek van Duffel en zijn nieuwe eigenaar Alvance gaan 100 “en misschien zelfs 300” miljoen euro investeren om aluminium te kunnen leveren aan Tesla, zo schrijft de krant De Tijd. De fabriek levert het lichte metaal reeds aan de merken Audi, BMW, Mercedes, Porsche en Volvo, en binnenkort wordt dus ook de Californische autobouwer aan dat lijstje toegevoegd.

Dat komt omdat Tesla in het voorjaar van 2021 zijn eerste Europese fabriek in Berlijn 
opstart, waar onder meer de compacte SUV Model Y zal worden gebouwd. De fabriek in Duffel heeft vandaag een productiecapaciteit van 200.000 ton, maar er zijn expansieplannen om dat cijfer te verdubbelen tot 400.000 ton. Bovendien wil de fabriek tegen 2030 CO2-neutraal kunnen werken omdat daarnaar wordt gevraagd: “We zien dat volop bij onze autoklanten. Het is dé drijvende kracht in de sector”, zo vertelt Alvance-baas Arnaud De Weert aan De Tijd.

De grote vraag uit de autosector leidt tot jobzekerheid voor de huidige werknemers, al is het nog onduidelijk of er nog nieuwe banen bij kunnen komen omdat de fabriek sterk inzet op automatisering.
Advertentie
Advertentie
Advertentie