MINI

MINI

Aanbevolen advies

Meer advies over dit merk
Toekomstig verzamelaarsobject: Mini R50, 5 dingen die je moet weten voor je hem koopt

Toekomstig verzamelaarsobject: Mini R50, 5 dingen die je moet weten voor je hem koopt

Wat is de eerste Mini “made by BMW” waard? Zijn bijzonder lage tweedehandsprijzen (vanaf 3.000 euro) maken hem heel aanlokkelijk, maar is hij ook betrouwbaar? Wat moet je erover weten?

Zoveel kost de Mini Recharged

Zoveel kost de Mini Recharged

Reken op bijna € 70.000! Maar die prijs kan wel licht dalen als je zelf een klassieke Mini aanlevert...

Swindon Powertrain maakt van je klassieke Mini een EV

Swindon Powertrain maakt van je klassieke Mini een EV

Het Britse bedrijf Swindon biedt elektrisch ombouwkits aan voor de klassieke Mini.

5 meteen beschikbare Mini’s op VROOM.be

5 meteen beschikbare Mini’s op VROOM.be

Hoewel we nog wat geduld moeten hebben voor we de nieuwe generatie van de kleine Brit kunnen ontdekken, zijn er heel wat modellen van de bestaande generaties meteen beschikbaar via onze website! En er is voor elk wat wils, dat bewijzen deze 5 exemplaren.

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,7 /5 Test: Mini Cooper S Cabriolet, goed jaar?

Test: Mini Cooper S Cabriolet, goed jaar?

De jaren vervliegen maar de Mini blijft van rimpels gespaard. Sinds het merk 20 jaar geleden door BMW werd overgenomen volgen de generaties elkaar steeds met even veel succes op. Begin dit jaar onderging de klassieke Mini een facelift. Die betrof ook de cabrioversie, die we aan de tand hebben kunnen voelen als Cooper S.

3,6 /5 Test: Mini John Cooper Works GP, belofte nagekomen

Test: Mini John Cooper Works GP, belofte nagekomen

Voor zijn beperkte reeks JCW GP belooft Mini “een exclusief en compromisloos karakter gericht op extreem rijplezier”. En wees gerust dat dit geen loze beloften zijn…

3,8 /5 Getest: Mini Cabrio JCW, op en top zomers

Getest: Mini Cabrio JCW, op en top zomers

De Mini John Cooper Works werd recent geüpdatet en beantwoordt nu aan de Euro 6d-TEMP-norm. Maar dat doet niets af aan zijn explosieve en charmante karakter, vooral als cabriolet. Perfect op tijd voor de zomer!

3,7 /5 Getest: Mini Cooper S Cabrio, de personalisatiepionier

Getest: Mini Cooper S Cabrio, de personalisatiepionier

Ze stonden maar wàt trots te glunderen op het afgelopen Autosalon, de gefacelifte Mini Hatch, de vijfdeurs en de Cabrio. Mini koos begin dit jaar namelijk de Heizel uit voor hun wereldpremière. Wij kozen op onze beurt de Cabrio voor een eerste test onder de Spaanse zon.

Over MINI

MINI tweedehands

MINI: een compacte auto met krachtige motor

Ben je toe aan een leuke en sportieve auto? Met de MINI tweedehands kies je voor een compacte wagen inclusief een krachtige motor. Een MINI tweedehands is een leuke wagen die beschikt over een tijdloze uitstraling. Een tweedehands MINI trekt daarom direct de aandacht. Wil je een MINI tweedehands wagen aanschaffen? Ontdek meer over de voordelen van een tweedehands MINI.

Hoe en wanneer is MINI ontstaan?

MINI is een Britse autofabrikant die sinds 2001 onderdeel uitmaakt van het Duitse BMW. De MINI is een sportieve versie van een kleine Britse auto. De originele Mini werd van 1959 tot 2000 geproduceerd. In het begin was het slechts een 3-deurs autootje voorzien van een klein achterklepje. De iconische auto is zelfs uitgeroepen tot een van de meest invloedrijkste auto's van de 19de eeuw. In 2001 blies BMW de Mini nieuw leven in en sindsdien zijn er verschillende modellen op de markt gebracht die populair zijn bij een diverse doelgroep.

Vanwaar de naam MINI?

Er is een goede reden voor de naam MINI. Een belangrijke naam in de geschiedenis van MINI is namelijk die van John Cooper. Hij had de nodige jaren ervaring met het opvoeren van de motor die in de Mini aanwezig was en bemoeide zich daar nadrukkelijk mee. Daarom werd in 1961 de naam MINI geboren. Sindsdien is deze naam niet meer weg te denken in de autobranche.

Wat betekent het MINI logo?

Bij een tweedehands MINI kopen, kom je natuurlijk ook in aanraking met het MINI logo. Sinds 2018 bestaat het logo uit twee dimensies. Op dit moment bestaat het logo uit een zwarte cirkel en is het voorzien van drie rechte uitlopers aan beide kanten. In het midden bevindt zich de tekst 'MINI'. Koop je een wat oudere MINI tweedehands auto? Dan is het goed mogelijk dat je een MINI rijdt voorzien van een logo in het zilver en zwart.

Wat zijn populaire MINI tweedehands modellen?

Overweeg je een MINI tweedehands wagen aan te schaffen? Dan kom je zeker en vast nog heel wat andere modellen tegen. In je zoektocht naar een MINI occasie is het daarom prettig te weten welke MINI tweedehands modellen in trek zijn:

  • Mini Countryman tweedehands: dit is de eerste Mini die langer is dan vier meter en tevens beschikt over een viertal deuren. Hij wordt geprezen vanwege de uitstekende wegligging.
  • Mini Clubman tweedehands: in een Mini Clubman kan je gemakkelijk al je spullen kwijt. Hij werd al in 1969 geïntroduceerd en is een interessante MINI tweedehands auto voor de veeleisende bestuurder.
  • Mini One tweedehands: de Mini One is verkrijgbaar met een benzine- of dieselmotor. Hij is sinds 2001 op de markt.
  • MINI S tweedehands: de MINI S is sinds 2002 verkrijgbaar en gebouwd als sedan, cabrio en combi. Een aantrekkelijke MINI tweedehands wagen!

Waarom opteer je voor het rijden in een MINI tweedehands wagen?

Wil je dolgraag een MINI tweedehands auto? Vroom zet alle voordelen van een MINI tweedehands wagen graag voor je op een rij:

  • Je kiest voor een compacte auto met een sterke motor.
  • Met een MINI tweedehands wagen verzeker jij je van een hippe en tijdloze auto.
  • Met een MINI tweedehands auto kan je gemakkelijk inparkeren en navigeren, vooral handig in de stad.
  • Welke MINI tweedehands voertuig je ook aanschaft, je bent altijd verzekert van een sportieve wagen met een prima wegligging.

MINI tweedehands kopen? Vind een MINI tweedehands via Vroom

Op zoek naar een MINI tweedehands, maar nog geen idee welk model het wordt? Maak dan een proefrit in jouw favoriete MINI tweedehands model. Bij Vroom heb je de keuze uit duizenden voertuigen, dus er is altijd mogelijkheid om een MINI tweedehands te proberen. Heb je vragen over een MINI tweedehands auto die je op het oog hebt? Laat het ons weten en neem gerust contact op.