De opvolger van de Bugatti Chiron is enkele maanden voor zijn officiële lancering gespot! Onze conculega's bij Top Gear hebben een eerste foto van het model gepubliceerd. En ondanks zijn nog dikke laag camouflage, die lijkt op de wrap die werd gebruikt tijdens de ontwikkeling van de Bolide, kunnen we meteen zien dat het om een Bugatti gaat, met ook een duidelijke link met de Chiron en de Veyron. Dit nieuwe model ziet er een pak agressiever uit dan die laatsten, maar zijn profiel krijgt dezelfde 'C'-vorm die typisch is voor de creaties uit Molsheim. 

 

V16 in plaats van W16

Die C-vormige luchthapper koelt en voorziet echter een ander soort motor van lucht dan die van zijn voorgangers. De legendarische 8 liter-W16 met vier turbo's mag namelijk op pensioen en wordt vervangen door een V16, die vermoedelijk ook meerdere elektromotoren krijgt ter ondersteuning. Dat moet zowel meer vermogen als betere prestaties opleveren dan in de Chiron. Bugatti zegt niet enkel dat deze motor "niet enkel voor het heden of zelfs voor de toekomst is gemaakt, maar voor de eeuwigheid", maar laat zijn nieuwe krachtbron zelfs horen in een video op YouTube!

Nog even geduld...

Helaas zal het nog enkele maanden duren voor we meer te zien krijgen van dit nieuwe model uit Molsheim, naast zijn gecamoufleerde zijkant. Afgelopen maart vertelde Bugatti al dat het derde model uit het Volkswagen-tijdperk officieel wordt voorgesteld in juni 2024. Nog even geduld, dus, maar we zijn er al zeker van dat deze hypercar met een unieke motor het wachten waard zal zijn.