Citroën liet ons al een glimp zien van zijn toekomstige C3 Aircross bij de presentatie van de compacte C3. De SUV-versie van het model is in staat om tot 7 personen te vervoeren, en vandaag krijgen we het model vanuit elke hoek te zien! Het model is daarbij volledig van concept veranderd ten opzichte van de vorige generatie. De Aircross is niet zomaar een SUV-versie meer dan de C3, maar eerder een verlengde versie met meer binnenruimte.

Verlengde Citroën C3 met tot 7 zitplaatsen

Net als zijn voorgangers deelt deze nieuwe Citroën C3 Aircross zijn designtaal met zijn kleine broertje. Toch krijgt het model enkele unieke eigenschappen die hem robuuster doen ogen, vooral ter hoogte van de bumpers, maar het grootste verschil tussen beide modellen blijft wel hun grootte. Met een lengte van 4,39 m is de Aircross 38 cm langer dan de C3, wat ruimte aan boord oplevert voor maximaal 7 personen dankzij twee extra klapzeteltjes in de koffer.

Benzine, hybride of volledig elektrisch!

Naast zijn design en zijn naam, deelt de nieuwe Aircross ook zijn Smart Car-platform met de nieuwste Citroën C3. Dat betekent dat hij ook dezelfde motorisaties krijgt als de goedkope stadswagen! De Franse SUV met 7 zitplaatsen zal dus zowel op benzine, als hybride en als volledig elektrische versie worden aangeboden. Citroën heeft echter nog niets verklapt over de technische details van deze verschillende motorisaties. En dat is niet het enige dat we nog te weten moeten komen...

Meer informatie voor de zomer

Terwijl Citroën de prijs van de ë-C3 meteen bij de eerste presentatie van het model bekendmaakte, zwijgt het merk voorlopig nog in alle talen over de prijzen van de verschillende versies van zijn nieuwe C3 Aircross. We krijgen enkel te horen dat het "de markt op zijn kop wil zetten met een zeer competitieve prijsstelling". We zijn benieuwd. De lancering van het model staat gepland voor de zomer van 2024.