Pierre-Benoit Sepulchre

25 SEP 2020

Ferrari Omologata: beperkt tot één exemplaar

In deze bolide kroop twee jaar werk.

Wie verliefd is, let niet op de centen. Dat is ongetwijfeld ook wat met een trouwe klant van het merk Ferrari is gebeurd toen hij besliste om deze unieke auto te bestellen. Hij is namelijk de enige die er ooit een exemplaar van zal bezitten.

De Ferrari Omologata is het resultaat van duizenden uren werk. Hij is gebaseerd op de ongelooflijke 812 Superfast, waar met uitzondering van de voorruit en de koplampen geen enkel koetswerkelement van is overgenomen. De achterkant van de coupé is ingrijpend gewijzigd, vooral dan voor wat de achterruit en de lichten betreft.

Exclusief tot aan de bouten toe

Voor de aandrijving van het monster hebben de ingenieurs de V12 behouden uit de Superfast met zijn 800 pk. Hij ligt voorin de wagen.

Om zich ervan te vergewissen dat deze Omologata verder niets gemeenschappelijk heeft met een productiemodel is hij gelakt in een nieuwe kleur die nooit op een andere Ferrari zal worden aangeboden. Hetzelfde geldt voor het interieur, met de exclusieve blauwe bekleding en de stoelen met vierpuntsgordels. Het infotainment is tot het strikte minimum herleid en het scherm op het midden van het dashboard is zelfs gewoon verdwenen. Knipogen naar het prestigieuze verleden van het merk zijn onder meer te vinden in de gegalvaniseerde lak op de middenconsole en de deurklinken.

In zijn persbericht geeft Ferrari weinig informatie over de techniek van het model. Ook het prijskaartje is onbekend, maar ga er maar van uit dat de kaap van het miljoen euro overschreden is.
Advertentie
Advertentie
Advertentie