Jean-Francois Christiaens

26 SEP 2018

Heeft Renault een oplossing voor ons energieprobleem?

Met “Advanced Battery Storage” wil Renault de grootste stationaire opslagunit voor elektriciteit op basis van batterijen van elektrische auto’s in Europa bouwen.

De toename aan elektrische auto’s brengt het probleem van opslag van gebruikte batterijen met zich mee. Renault wil daarom in Europa een groot opslagsysteem voor elektriciteit bouwen. “Advanced Battery Storage” moet op termijn 70 MW aan vermogen vrijmaken en meer dan 60 MWh kunnen opslaan. Dat komt overeen met het dagelijkse verbruik van een dorp van 5.000 inwoners.

Frankrijk en Duitsland

Begin volgend jaar begint Renault aan het grote project, op twee locaties in Frankrijk en één in Duitsland. Gebruikte en nieuwe batterijen zullen er gestapeld worden in gigantische containers. Op termijn zou het om 2.000 batterijen van elektrische auto’s gaan.

Verschil verkleinen

Renault wil het verschil tussen elektriciteitsverbruik en -productie verkleinen door verschillende energiebronnen te gebruiken waarvan de productiecapaciteit fluctueert. De opslagunit vangt dat verschil tussen vraag en productie op door snel het energiereserve aan te spreken wanneer er een onevenwicht is op het net.

Advertentie
Advertentie
Advertentie