Jean-Francois Christiaens

16 NOV 2018

Officieel: de Toyota Corolla krijgt ook een Sedan

Dit is de derde koetswerkvariant voor de nieuwe Corolla: de sedan. De drievolumer komt vanaf maart in Europa de Hatchback en Touring Sports versterken.

Toyota presenteert deze berline op het Chinese salon van Guangzhou. Maar ook wij hebben recht op de Sedan: hij komt de klassieke vijfdeurs versterken, die we in Genève nog zagen als Auris, en de break die de Japanners in Parijs toonden.

Dynamischer

Bij ons zijn dergelijke klassieke drievolumers minder populair, maar de Corolla ziet er wel dynamisch uit. Visuele details moeten hem onderscheiden van de vijfdeurs en break, zoals radiatorrooster en lichtblokken, maar ook bumpers en chromen strook tussen de achterlichten. De Sedan krijgt ook een eigen lichtsignatuur.

Lange wielbasis

Om zoveel mogelijk plaats te bieden aan de passagiers achterin krijgt de berline de langere wielbasis van de Touring Sports. Die is 2,7 meter lang en moet evenveel knieruimte bieden op de achterbank als de uitgaande grote berline, de Toyota Avensis.

1.8 hybride

De vijfdeurs en break krijgen de nieuwe, krachtigere hybride (op basis van de 2.0 benzine), maar de berline houdt het op de hybride 1.8 van 122 pk. De Sedan, Hatchback en Touring Sports worden vanaf maart in de Europese showrooms verwacht.

Advertentie
Advertentie
Advertentie