Jean-Francois Christiaens

16 APR 2018

Sla je slag en koop 1.500 pk aan Dodges in één keer!

Altijd gedroomd van een nieuwe Dodge Viper? Dan is dit de allerlaatste kans. Bovendien krijg je er een Challenger SRT Demon bovenop!

De Viper, de sportwagen met kolossale V10 die begin jaren 90 gelanceerd werd, verdween na drie generaties vorig jaar uit de catalogus. Fiat-Chrysler, eigenaar van Dodge, hield het 649 pk sterke allerlaatste exemplaar voor zichzelf. Verrassing: FCA doet hem uiteindelijk toch van de hand op een veiling van veilinghuis Barrett-Jackson.

SRT Demon

Dit uitzonderlijke model wordt trouwens niet alleen geveild. Ook de laatste van de 3.300 gebouwde Challenger Demon SRT-modellen gaat tegelijk mee onder de hamer. Diens 6,2 liter grote V8 produceert dankzij een compressor 840 pk en meer dan 1.000 Nm koppel. Daardoor haalt hij 60 mph (96 km/u) in amper 2,3 seconden.

Goed doel

De veiling vindt plaats tijdens het Northeast-evenement op 20 tot 23 juni in het Amerikaanse Connecticut. Het wordt meteen je allerlaatste kans om een nieuwe Dodge Viper te kopen. Bovendien krijg je er de Challenger Demon bovenop. Beide modellen krijgen documenten die hun zeldzaamheid bevestigen, en zullen dus een mooi bedrag opleveren. Niet voor Fiat Chrysler: dat laat weten dat de opbrengst naar United Way gaat, een goed doel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie