Bert Troubleyn

24 JUL 2020

Tesla sleept Rivian voor de rechter

Rivian zou Tesla-werknemers hebben weggelokt en hen hebben gestimuleerd om industriële geheimen met zich mee te brengen.

Rivian moet nog auto’s beginnen bouwen, maar heeft zich nu al opgeworpen als een geduchte rivaal voor Tesla door grote elektrische SUV’s en pick-ups te ontwikkelen. Met concurrentie is niets mis, maar volgens Tesla speelt Rivian het spel niet eerlijk: “Rivian moedigt bewust het vervreemden van Tesla’s handelsgeheimen en vertrouwelijke informatie aan door Tesla-werknemers die door Rivian worden aangenomen.
De voorbije week heeft Tesla een verontrustend patroon ontdekt van werknemers die naar Rivian vertrekken en die stiekem handelsgeheimen van Tesla stelen […]. Het gaat vooral om informatie die zeer nuttig is voor een beginnende constructeur van elektrische voertuigen”, zo valt te lezen in de officiële aanklacht. Sterker nog: 13 rekruteerders van Rivian komen van bij Tesla en zouden bewust de vertrouwelijkheidsclausules in het contract met hun vorige werkgever schenden om Tesla-werknemers weg te lokken en hen te stimuleren om geheimen mee te brengen. Eén persoon zou zelfs vertrouwelijke documenten hebben doorgespeeld aan Rivian terwijl hij nog in dienst was bij Tesla.
In een reactie aan de Amerikaanse website Bloomberg ontkent Rivian alle beschuldigingen.
We zijn benieuwd wie aan het langste eind zal trekken…
Advertentie
Advertentie
Advertentie