Jean-Francois Christiaens

6 MRT 2018

Toyota Supra: al heel wat duidelijker

De langverwachte vijfde generatie van de Toyota Supra krijgt stilaan vorm. In Genève is de competitieversie te zien. Denk de spoilers en bodykit weg en je krijgt een duidelijk beeld van de definitieve stijl voor het model dat in 2019 verwacht wordt.

Op de technische details van de nieuwe Supra is het nog even wachten. De legendarische sportwagen keert pas in 2019 terug. Toch krijgen we al een blik op zijn definitieve vorm dankzij de GR Supra Racing Concept die Toyota meeneemt naar Genève.

Voor/achter

Het enige wat Toyota wil meegeven, is dat de nieuwe Supra de opstelling met motor voorin en achterwielaandrijving van zijn voorgangers behoudt. BMW gebruikt dezelfde basis voor de volgende Z4, wat betekent dat de Supra ook ongeveer 4,5 meter lang zal zijn en zo’n 1,25 meter hoog.

Gran Turismo Sport

De GR Supra Racing die in Genève wordt getoond, zal ook verschijnen in een nieuwe uitgave van het populaire videospel Gran Turismo Sport, dat in april 2018 op de kalender staat. Het is ook goed mogelijk dat deze conceptcar competitiemodellen voortbrengt die zich op echte circuits zullen meten, net als de vorige generaties van de Supra.

Advertentie
Advertentie
Advertentie