Bert Troubleyn

25 FEB 2020

VW‑groep werkt aan elektrische sportwagen op MEB‑basis

De Volkswagengroep zou met zijn premiummerken een reeks elektrische coupés en roadsters willen gaan aanbieden op basis van de MEB-architectuur. Ze zouden met een nieuw soort batterij uitpakken.

20200225134954vwmeb.jpg

Volgens onze Britse collega’s van het magazine Autocar werkt Volkswagen aan een performance-versie van het elektrische MEB-platform. Omdat deze bijzonder flexibele architectuur zowel voor-, achter- als vierwielaandrijving mogelijk maakt, kunnen relatief eenvoudig heel verschillend rijdende modellen worden afgeleid voor de diverse merken van de groep. Volkswagen zou zelf werken aan een coupé of roadster met de naam ID R, terwijl de opvolger van de Audi TT ook een puur elektrisch model op deze basis zou worden. Zelfs Porsche zou nadenken over een puur elektrische Boxster/Cayman met deze architectuur. In Wolfsburg zouden al kleimodellen van deze nog hypothetische auto’s zijn gebouwd.

20200225134954vwidr.jpg

Nieuwe batterij

Om het benodigde prestatiepeil voor een sportwagen te kunnen garanderen, werkt VW aan een nieuw soort performance-batterij. Sven Smeets, de directeur van de autosportafdeling van de VW-groep, vertelde aan onze Britse collega’s dat deze accu volledig intern wordt ontwikkeld met een nieuwe technologie voor de cellen. Tegen de helft van dit decennium zou een en ander tot productiemodellen moeten leiden.
Advertentie
Advertentie
Advertentie