Tot nu toe was hij voorbehouden voor de Amerikaanse markt en enkele Europese landen, maar nu arriveert de Corvette officieel in België dankzij de Hedin Automotive groep! En het is niet zomaar een Corvette, maar de 8ste generatie, de C8, die de Amerikaan van de wereld van sportwagens met voorin geplaatste motor naar die van supercars met de motor centraal achterin heeft gebracht! En het minste wat we kunnen zeggen, is dat deze transitie verduiveld goed geslaagd is.
Design Chevrolet Corvette
Echte supercar-looks, maar op zijn Amerikaans
Na een bestaan van ondertussen bijna 70 jaar onderging de Corvette een radicale verandering bij de overgang naar de 8ste generatie, de C8. De motor verhuisde van een vrijwel centrale positie voorin naar een centrale positie achterin, met alle esthetische veranderingen die dat met zich meebrengt! Met zijn lengte van 4,634 m, breedte van 1,934 m en hoogte van 1,235 m staat de Corvette lager op zijn wielen en is hij agressiever dan ooit! Het is nu echt een volwaardige supercar, vooral in de E-Ray en Z06-varianten die nog agressiever ogen met hun specifieke bumpers en zijdelingse luchtinlaten. Deze uitvoeringen zijn zelfs nog 5,3 cm langer en 9 cm breder! Optioneel maakt het Z07-pakket de Corvette nog sportiever, met name dankzij een grote achterspoiler. Maar ongeacht de uitvoering is één ding zeker: de Corvette hoeft niet onder te doen voor Europese supercars van merken zoals Maserati of McLaren. Qua uiterlijk dan toch.
Van de ene aangename verrassing naar de andere!
Met de Corvette C8 ga je van aangename verrassing naar aangename verrassing! Want hoewel het interieurontwerp op zijn zachtst gezegd behoorlijk druk is met diverse materialen, sierstiksels, lijnen en overlappende panelen, is het geheel van een opmerkelijke kwaliteit. Er is weinig plastic aan boord en de meeste onderdelen voelen aangenaam aan en alles zit stevig in elkaar. Ter herinnering: hoewel de Corvette C8 pas nu in België arriveert, wordt hij in de Verenigde Staten al verkocht sinds... 2019! Dat betekent dat ze bij het Amerikaanse Chevrolet zelfs toen al uitstekend werk hadden geleverd. Dit gezegd zijnde: zijn Europese concurrenten scoren qua materialen en afwerking toch nog net iets beter.
Beleving Chevrolet Corvette
Verrassend eenvoudig te bedienen...
Qua technologie, of liever gezegd schermen, kan de Corvette rekenen op een digitaal instrumentenpaneel van 12 inch en een centraal scherm van 8 inch. Het infotainmentsysteem dat dit laatste aanstuurt, is misschien niet meer van de nieuwste generatie, maar het is voldoende responsief en gebruiksvriendelijk. Het beschikt over Android Auto en Apple CarPlay, wat uiteindelijk alles is wat we ervan verwachten. En wat een (aangename) verrassing was het om geïntegreerd in de middenconsole een hele reeks echte knoppen te ontdekken om de airconditioning te bedienen! Hoewel hij nu een echte supercar is, blijft de Corvette gemakkelijk in gebruik, zelfs voor dagelijks gebruik. Dit geldt zowel voor zijn schermen en infotainmentsysteem als voor zijn verschillende bagageruimtes!
... en te gebruiken!
De Corvette heeft namelijk niet één, maar twee kofferbakken met een heel redelijk, zeg maar ronduit royaal volume voor dit type auto. Het voorste compartiment, dat trouwens toegankelijk is via een handige in de bumper verborgen knop, kan tot 142 liter bagage slikken. De kofferbak achterin is nog ruimer met een volume van 204 liter. Genoeg om bijvoorbeeld een golftas in op te bergen. We raden wel aan om er geen diepvriesproducten in te leggen, tenzij je ze gesmolten of zelfs volledig gekookt door de V8 van deze Amerikaan wil terugvinden…