Wim Bervoets

13 JUN 2019

Scoop: wachten op de Audi A3

Het worden drukke dagen bij de Volkswagen-groep. Na de VW Golf en Skoda Octavia is de Audi A3 het derde populaire product dat aan vernieuwing toe is. Volgens deze beelden is hij bijna klaar.

Net als de Golf en de Octavia wordt deze Audi A3 dit jaar nog verwacht. Hij deelt opnieuw hetzelfde platform als zijn neven uit de VW- en Skoda-stal, maar kiest ook nu weer voor een premiumpositie in het segment. Het design wordt wellicht een voorzichtige evolutie van het huidige, en neemt ongetwijfeld inspiratie over van de Audi A1 en Audi Q3, die recent aan een nieuwe generatie begonnen.

20190613135933audi-a3-003.jpg

In het interieur verwachten we dus een hoekiger ontwerp voor het dashboard dan vandaag, met een centrale positie voor het grote infotaimentscherm, klassieke knoppen voor de ventilatie, een middenconsole die lichtjes naar de bestuurder gericht is, en een digitaal instrumentenpaneel. De vijfdeurs wordt de belangrijkste koetswerkvariant. Aangezien grote concurrent Mercedes tegenwoordig op twee paarden wedt met de CLA en A-Klasse Sedan, maakt de berlineversie van de Audi A3 ook opnieuw zijn opwachting. Later in zijn carrière volgt er wellicht ook nog een cabriolet.

20190613135933audi-a3-006.jpg

Onder de motorkap zullen het opnieuw benzine- en dieselmotoren zijn, die een of andere vorm van mild hybrid-ondersteuning zullen krijgen. Een sportieve S3-variant komt er ook opnieuw, net als een plug-inhybride. Rond een volledig elektrische variant gaan de geruchten dat die wel eens volledig op eigen benen zou kunnen staan als apart model, net als de SUV e-tron.

20190613135933audi-a3-009.jpg

Advertentie
Advertentie
Advertentie