Jean-Francois Christiaens

7 NOV 2018

5 opties die je kinderen geweldig vinden

Laat je je kinderen je nieuwe auto samenstellen, dan kiezen ze ongetwijfeld voor deze vijf opties.

Wij kijken misschien naar koffervolume, motorvermogen, brandstofverbruik enzovoort. Maar wanneer kinderen een nieuwe auto kiezen, hebben ze andere prioriteiten.

1. Sfeerverlichting

“Papa, kunnen we het nu op groen zetten?” Werkt altijd bij jonge kinderen: de sfeerverlichting aan boord aanpassen. Zeker wanneer de ledverlichting ook tot achteraan doorloopt. Laat wel een passagier de kleur aanpassen terwijl je rijdt, want vaak moet je daarvoor in de nodige menu’s duiken op het touchscreen.

2. Persoonlijke assistent

“Hey Mercedes, ik heb het koud.” Als je auto net als de nieuwe Mercedes A-Klasse een persoonlijke assistent heeft, levert dat je kinderen uren pret op. “Hey Mercedes, ik heb zin in pizza”: hou er maar rekening mee dat ze tegen de persoonlijke assistent zullen blijven praten.

3. Schermen in de hoofdsteunen

Een klassieker die vandaag nog steeds werkt: schermen die op de achterkant van de voorzetels zijn ingewerkt. Beter nog is wanneer je kinderen de schermen kunnen bedienen met een afstandsbediening in de armleuning achteraan.

4. Een derde zitrij

Als je geen kroostrijk gezin hebt of de vriendjes van je kinderen niet naar elke voetbaltraining moet brengen is de optie niet altijd nuttig. Maar je SUV, monovolume of bestelbreak heeft in de koffer soms twee extra zitjes. “Cool, mag ik helemaal achteraan zitten?” Wel lastig als je er een kinderzitje op moet vastmaken of wanneer je je in bochten moet wringen om je kinderen vast te gespen.

5. Automatische parkeerhulp

Praktisch voor mama en papa, magisch voor kinderen. Het stuur uit zichzelf zien draaien en de auto zien parkeren geeft je kinderen de indruk dat je auto toverkrachten heeft. Werkt ook perfect met fileassistentie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie