all.loginPopup.or


all.loginPopup.newToVroom

all.newsletterPopup.daily.title

all.newsletterPopup.daily.description

all.newsletterPopup.weekly.title

all.newsletterPopup.weekly.description


all.register.alreadyHaveAccount

{"fr":"Voiture Ferrari Roma verte élégante garée près de la mer, ciel bleu clair en arrière-plan.","nl":"Stijlvolle groene Ferrari Roma geparkeerd bij de zee, met een heldere blauwe lucht."}
{"fr":"Ferrari Purosangue verte garée sur une terrasse moderne avec vue sur l'horizon.","nl":"Groene Ferrari Purosangue op een moderne terras met uitzicht op de horizon."}
1/11

Ferrari Amalfi (2026): de verbeterde Roma

Hier is de opvolger van de Roma: de Ferrari Amalfi met zijn 640 pk sterke V8, een stuur met échte fysieke knoppen en standaard Apple CarPlay en Android Auto!

Geschreven door Sébastien Vanhouche

2 Juli 2025

Advertentie

Na iets meer dan vijf jaar verdwijnt de Roma uit het gamma van het steigerende paard, om plaats te maken voor de Amalfi. Een naam die gelukkig even vlot in de mond ligt. En dat is lang niet het enige wat deze twee 2+2-coupés met elkaar gemeen hebben…

Als rechtstreekse afstammeling van de Roma neemt de Ferrari Amalfi een groot deel van zijn lijnen en achterlichten over van zijn voorganger. Toch krijgt dit nieuwe instapmodel van het steigerende paard een vernieuwde voorkant, die ditmaal meer inspiratie haalt bij de Purosangue en de SF90. Daarnaast is de Italiaanse sportcoupé uitgerust met een nieuwe actieve achterspoiler die lager en subtieler geïntegreerd is. Die kan nog steeds drie standen aannemen om tot 110 kg neerwaartse druk te genereren bij 250 km/u.

Blauwe Ferrari Roma, achteraanzicht, op zonnige buitenachtergrond, elegante vormgeving. Moderne blauwe Ferrari, slank aerodynamisch front met focus op grille en koplampen.
Advertentie

De knoppen keren terug en Apple CarPlay en Android Auto zijn standaard!

Binnenin is de verwantschap vooral merkbaar met de 12Cilindri. Simpel gezegd: het dashboard van de Amalfi is nagenoeg identiek aan dat van die twaalfcilinder. Zo zien we drie schermen terug: een digitaal instrumentenpaneel van 15,6 inch, een centraal aanraakscherm van 10,25 inch en een apart passagiersdisplay van 8,8 inch. Alles draait op een nieuw infotainmentsysteem dat voortaan standaard compatibel is met Apple CarPlay en Android Auto. Nog een pluspunt: de Amalfi krijgt een vernieuwd stuur met echte fysieke bedieningsknoppen! De startknop is dus terug van weggeweest, en de rijhulpsystemen (ADAS) kunnen eenvoudig aan- of uitgezet worden via knoppen op het stuur. Handig.

Moderne Ferrari interieur met multifunctioneel stuur en slank digitaal dashboard. Luxe interieur van Maserati sportwagen, beige lederen stoelen en modern dashboard. Elegant Ferrari-interieur met iconisch logo en moderne bedieningselementen op de middenconsole.
Advertentie

15 kW (20 pk) extra, goed voor een totaal van 471 kW (640 pk) – maar tegen welke prijs?

Onder de motorkap van de Amalfi vinden we nog steeds geen vorm van elektrificatie. De Italiaanse schone blijft trouw aan de 3.9 biturbo-V8 uit de Roma. Maar dankzij een aangepaste turbo krijgt deze krachtbron wel 15 kW (20 pk) extra. Het resultaat? De Ferrari Amalfi levert nu een totaalvermogen van 471 kW (640 pk) en 760 Nm koppel. Daarmee accelereert de wagen van 0 naar 100 km/u in 3,3 seconden en van 0 naar 200 km/u in slechts 9,0 seconden. De topsnelheid bedraagt 320 km/u. De bestelling van de Ferrari Amalfi opent eind 2025, en de basisprijs zal rond een kwart miljoen euro liggen – exclusief opties uiteraard. De eerste leveringen worden verwacht begin 2026.

Sébastien
							Vanhouche

Sébastien Vanhouche

Advertentie