Jean-Francois Christiaens

17 APR 2018

ING Ardenne Roads: afspraak dit weekend in de zon!

De zeventiende editie van de oldtimerrally ING Ardenne Roads krijgt deze vrijdag een ongekende proloog. De dag erop trekken 140 oldtimers gebouwd tussen 1919 en 1969 via Ardense wegen naar Spa.

De ING Ardenne Roads wordt dit weekend voor de zeventiende keer georganiseerd. Deze editie krijgt er een proloog bij, die vrijdag al de kandidaten klasseert. Jean-François Devillers, CEO van organisator Trajectoir: ““We hebben rekening gehouden met de op- en aanmerkingen die werden gemaakt door de teams die maar één doel voor ogen hebben: de zege in de regelmatigheidsrangschikking. In het verleden lieten we de teams in volgorde van de leeftijd van hun wagen vertrekken, met de oudste automobielen eerst. Dat had tot gevolg dat sommige teams die in aanmerking kwamen voor de zege soms werden gehinderd door minder snelle wagens. Om dat probleem te vermijden, organiseren we dit jaar op vrijdag een facultatieve proloog, zodat de beste duo’s van een gunstiger startpositie kunnen genieten.”

Meer gelegenheid

Dat geeft bezoekers de gelegenheid om een deel van de 140 deelnemende auto’s extra aan het werk te zien. Op zaterdag vertrekt de eerste deelnemer in Spa om 8 uur. Een lus brengt hen naar de Ardennen en de Semois om op het einde van de middag de stad terug te bereiken.

App

Trajectoir ontwikkelde dit jaar ook een app voor iOS en Android, waar alle informatie voor het publiek en de deelnemers beschikbaar is: uurschema’s, deelnemerslijsten en liveresultaten,… Alle informatie vind je op de website van het evenement.

Advertentie
Advertentie
Advertentie