Bert Troubleyn

9 JUN 2021

Kia onthult nieuwe Sportage

De Tucson van de neven bij Hyundai is niet de enige SUV die voor een gewaagd design kiest.

20210609081648kiasportage(2).jpg

Kia heeft net de nieuwe generatie onthuld van zijn middelgrote SUV Sportage. Technische gegevens communiceert het Zuid-Koreaanse merk nog niet, maar aangezien de Sportage doorgaans zijn platform deelt met de Hyundai Tucson, mogen we ervan uitgaan dat hij veel mechaniek met die laatste gemeenschappelijk zal hebben. Een volledig elektrische variant lijkt er niet aan te komen, maar het zou ons verrassen moest de plug-inhybride aandrijflijn van Hyundai niet door de Sportage worden overgenomen.

20210609081648kiasportage(3).jpg

Opvallend

Gelijkaardige techniek of niet, esthetisch is er geen enkele manier waarop je een verwantschap tussen de Kia en de Hyundai zou vermoeden – tenzij dan dat de designers in beide gevallen de vrijheid hebben gekregen om voor een opvallende look te gaan. De Sportage oogt door het enorme zwarte radiatorrooster met daarboven een smalle sleuf heel breed wanneer je hem langs voren bekijkt, en ook achteraan geven horizontale designdetails hem veel visuele breedte.

20210609081648kiasportage(1).jpg

Horizontaal in plaats van verticaal

In het interieur verschilt de Kia al even sterk van de Hyundai. Terwijl de Tucson kiest voor twee aparte schermen voor het digitale instrumentenbord en het infotainment, zit bij Kia alles achter één gigantisch gebogen scherm. Bovendien is het deel op de middenconsole horizontaal georiënteerd, terwijl Hyundai voor een verticaal tabletformaat koos. Officiële technische details, prijzen en een lanceringsdatum volgen later dit jaar.

20210609081648kiasportage(4).jpg

Advertentie
Advertentie
Advertentie