Pierre-Benoit Sepulchre

13 AUG 2021

Olympische Spelen van Tokio: dit krijgen de Chinese medaillewinnaars

Een luxueuze berline van bijna € 50.000!

De meest recente editie van de Olympische Spelen, die dankzij de pandemie met een jaar vertraging plaatsvond in Tokio, sloot enkele dagen geleden de deuren. De landen die het vaakst op het podium stonden waren, niet verwonderlijk, de Verenigde Staten met 39 gouden medailles, gevolgd door China met één gouden medaille minder, maar wel 88 atleten die een medaille in ontvangst mochten nemen, ongeacht welke metaalkleur die had.

De 38 kampioenen vernamen bij terugkomst in hun land dat ze elk een mooi geschenk zouden krijgen. Autobouwer FAW, die deel uitmaakt van het conglomeraat met dezelfde naam, besliste immers om elk van hen een splinternieuwe Hongqi H9 cadeau te doen. Dat model, dat in hetzelfde segment zit als de Audi A6, de BMW 5 Reeks of de Mercedes-Benz E-Klasse, beschikt over een 2 liter benzine met turbo, die 252 pk ontwikkelt en gekoppeld is aan een automatische zeventraps versnellingsbak. Ze zijn voorzien van alle mogelijke opties die beschikbaar zijn in de catalogus, voor een totaalprijs van om en bij de € 48.000!

De Hongqi H9 is op dit moment enkel verkrijgbaar in China. Hoewel het model in andere Aziatische markten verkocht zou kunnen worden, is er echter weinig kans dat hij ooit op het Oude Continent zijn opwachting zal maken.

?

Vond je dit artikel interessant en wil je het laatste autonieuws meteen in je mailbox ontvangen? Schrijf je – net als meer dan 300.000 autoliefhebbers – nu gratis in via e-mail:

Advertentie
Advertentie
Advertentie