Jean-Francois Christiaens

26 FEB 2019

Porsche: volgende Macan wordt elektrisch

De raad van bestuur van Porsche AG heeft beslist dat de volgende generatie van de Macan 100 procent elektrisch wordt. Voor Porsche wordt het de eerste elektrische compacte SUV, die begin volgend decennium op de markt komt.

20190227072748porsche.jpeg

Porsche heeft aangekondigd dat het zijn productiesite in Leipzig wil omvormen tot een fabriek voor elektrische auto’s. Op dit moment worden er in de fabriek 90.000 Macans per jaar gebouwd. “De investering moet het mogelijk maken om in de toekomst volledig elektrische modellen te produceren op de bestaande productielijn”, zegt Porsche. Het merk bevestigde dat de volgende generatie Macan, die begin volgend decennium van de band moet rollen, de eerste elektrische SUV van het merk zal zijn.

20190226141208porscheusine.jpg

Net als Taycan

Net als de Taycan, Porsches eerste elektrische model dat eind dit jaar verwacht wordt, zal de elektrische Macan 800 v-technologie meekrijgen om ultrasnel te kunnen laden. De volgende Macan zou op het PPE-platform gebouwd worden (Premium Platform Electric) dat Porsche en Audi op dit moment samen ontwikkelen voor hun toekomstige elektrische modellen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie