Jean-Francois Christiaens

11 SEP 2018

Video: Mercedes Urbanetic, conceptcar met verschillende gezichten

Een shuttle met meerdere gezichten. Zo ziet Mercedes de mobiliteit van de toekomst.

De Urbanetic heeft een modulaire structuur. Hij kan bijvoorbeeld tot 12 passagiers vervoeren, of een lading. Door zijn “passagierscel” om te wisselen voor een “laadcel”, zou hij tot 10 pallets of 10 m³ kunnen vervoeren.

Identieke basis

Alleen de technische basis blijft identiek. Die bestaat uit een platform met batterij, wielen en elektromotor. Op die basis kunnen dan verschillende modules worden geïnstalleerd, zoals een voor passagiers overdag en voor pakjes ’s nachts.

Intelligent systeem

Autonoom rijden en intelligente en geconnecteerde infrastructuur zouden ervoor kunnen zorgen dat geconnecteerde Urbanetics zich automatisch kunnen aanpassen en verplaatsen om meteen op een aanvraag in te pikken. Het concept beschikt namelijk over een geconnecteerd systeem dat in realtime mobiliteitsvraag en -aanbod in een bepaalde zone kan analyseren en erop kan antwoorden of zelfs anticiperen. Zo zou de futuristische vloot bijvoorbeeld kunnen anticiperen op het einde van een concert om de concertgangers op te halen aan het concertgebouw.

Advertentie
Advertentie
Advertentie