Jean-Francois Christiaens

25 APR 2018

Zoveel kost de Polestar 1 bij ons

Polestar, Volvo’s elektrische sportmerk, heeft de prijs van zijn eerste model vrijgegeven. Wie al een voorschot van € 2.500 betaalde, weet nu hoeveel hij nog moet opleggen.

Vorig jaar werd de Polestar 1 met veel bombarie boven de doopvont gehouden, en hij was dit jaar al te zien in Genève. Polestars eerste model keert nu terug naar China. In Genève werden de bestellingen geopend, in Peking geeft Polestar de prijzen van zijn 2+2-coupé vrij.

€ 155.000

In Europa gaat de Polestar 1 € 155.000 kosten. Alleen de prijs van het “all-in” maandabonnement dat Polestar verkiest boven de klassieke aankoop wordt “later” bekend gemaakt. Polestar geeft wel mee dat er al 7.000 bestellingen zijn binnengekomen, vanuit 18 landen. Klanten die een voorschot van € 2.500 betaalden, kregen een officiële plaats op de wachtlijst.

Polestar 2 en 3

“Alles wijst er dus op dat ons merk een mooie toekomst tegemoet gaat”, zegt Polestar-CEO Thomas Ingenlath. “In 2019 volgt ons volgende model, Polestar 2, een middelgrote, volledig elektrische wagen waarvan de bouwfase al vergevorderd is. Die wordt gevolgd door de Polestar 3, een geweldige elektrische SUV met uitgekiende aerodynamica die al volop wordt ontworpen.”

Advertentie
Advertentie
Advertentie