Nissan

Nissan

De Japanse autoconstructeur Nissan werd in 1932 opgericht onder de naam Datsun. Sinds 1999 heeft het een alliantie met Renault.

Aanbevolen advies

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Nissan Qashqai

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Nissan Qashqai

Op zoek naar een nieuwe auto maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je op weg bij het kiezen van de juiste motor en de juiste versie. Vandaag bekijken we een populaire SUV-pionier: de Nissan Qashqai.

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Nissan Leaf

Keuzestress: zoveel kost de perfecte Nissan Leaf

Op zoek naar een nieuwe auto maar weet je niet waar te beginnen? Dan helpen wij je op weg bij het kiezen van de juiste motor en de juiste versie. Vandaag bekijken we Nissans populaire elektrische auto: de Leaf.

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Datsun 240Z, betaalbare legende

5 dingen die je moet weten voor je koopt: Datsun 240Z, betaalbare legende

In de wereld van Japanse klassiekers worden drie modellen regelmatig “internationale legendes” genoemd: de bruisende Honda S800, de prachtige Toyota 2000 GT en de performante Datsun 240Z. Die laatste is ongetwijfeld de meest complete van de drie. Maar wat moet je weten voor je er een koopt?

Aanbevolen tests

Meer tests van dit merk
3,8 /5 Test: Nissan Ariya, modern elektrisch comfort

Test: Nissan Ariya, modern elektrisch comfort

VROOM.be kon een tijd geleden al rijden met de Ariya op een afgesloten circuit, maar nu gaan we ermee de openbare weg op. Worden de eerste indrukken bevestigd?

3,8 /5 Eerste test: Nissan Qashqai e-Power, een ander soort hybride

Eerste test: Nissan Qashqai e-Power, een ander soort hybride

De pionier onder de SUV’s krijgt eindelijk een hybride aandrijving! En zijn innovatieve en unieke werking wekt onze aandacht...

3,5 /5 Eerste test: Nissan Juke Hybrid, eenvoudig complex!

Eerste test: Nissan Juke Hybrid, eenvoudig complex!

De sprankelende Juke erft de ‘complexe’ aandrijflijn van zijn Franse neefje, de Captur. Complex, ja, maar hij laat zich probleemloos temmen!

3,7 /5 Test: Nissan X-Trail, de geëlektrificeerde gezins-avonturier

Test: Nissan X-Trail, de geëlektrificeerde gezins-avonturier

De Japanse SUV laat meer dan ooit zijn kwaliteiten als gezinsvoertuig gelden, zowel op als naast het asfalt!

Over Nissan

Nissan tweedehands

Nissan tweedehands: betaalbare en ruime occasion

Ben je een fervent Nissan-liefhebber en zijn er plannen om je huidige auto in te ruilen voor een andere Nissan tweedehands wagen? Via Vroom vind je altijd een geschikte Nissan tweedehands auto die aan al je wensen voldoet. Met een tweedehands Nissan profiteer je altijd van een betaalbare en ruime occasion. Dit maakt de aankoop van een Nissan occasie zeker de moeite waard. Voor je op zoek gaat naar een Nissan tweedehands wagen is het goed om een aantal zaken duidelijk te hebben. Wat zijn de voordelen van een Nissan tweedehands wagen en waarom schaf je die aan via Vroom?

Wanneer is Nissan ontstaan?

De oorsprong van het Japanse Nissan gaat terug naar het jaar 1911, maar het duurt tot 1933 voor Nissan pas echt bekend wordt. De autofabrikant verkoopt van 1932 tot en met 1983 auto's onder de naam Datsun. Vooral na de Tweede Wereldoorlog neemt de expert fors toe. Tegenwoordig verkoopt het bedrijf wereldwijd zo'n 5 miljoen auto's per jaar, waaronder ook veel Nissan tweedehands voertuigen. Naast gewone auto's produceert Nissan ook relatief goedkope sportwagens. Sinds 1999 is Nissan intensief gaan samenwerken met het Franse Renault. Als je voorkeur uitgaat naar een auto van een Japanse fabrikant, dan kan je met een Nissan tweedehands auto prima uit de voeten.

Waarom is er gekozen voor de naam Nissan?

De naam Nissan duikt voor het eerst op in 1933. Toen de fabrikant in 1914 werd opgericht, bestond de naam Nissan nog niet, maar was de naam van het bedrijf nog Kaishinsha Motor Car Works. De naam Nissan is dan ook een verwijzing naar de holdingmaatschappij Nihon Sangyo die in 1928 werd opgericht. Na een fusie in 1934 met Tobata Casting werd besloten om verder auto's te gaan produceren onder de naam Nissan.

Waar staat het logo van Nissan voor?

Tijdens je speurtocht naar een Nissan tweedehands wagen valt je oog al snel op het Nissan-logo. De naam en ook het logo verwijzen naar de 'Ni' van 'Nihon' en 'ssan'. Dit heeft zijn betekenis in 'Sangyo'. Letterlijk betekent Nihon Sangyo 'Japanse industrie'. In 2020 heeft het logo een gedaanteverwisseling ondergaan. Het nieuwe logo verwijst naar een ander tijdperk. Het logo is wat meer tweedimensionaal en bestaat uit twee bogen met een open ruimte. In de open ruimte staat de naam 'Nissan' vermeld.

Wat zijn de populairste Nissan tweedehands auto's?

Een tweedehands Nissan kopen? Hierbij heb je de keuze uit allerlei scherp geprijsde modellen. Een Nissan Qashqai tweedehands is een stoere auto en dit zowel aan de binnen- en buitenkant. Bovendien rijd je altijd zuinig, zowel in de stad als op de snelweg. Een Nissan Micra is misschien wel het populairste model van de Japanse autofabrikant. Hij is betaalbaar en compact. Bovendien is het de perfecte keuze als je een grotere wagen wilt inwisselen voor een wat kleiner exemplaar. Liever een stoerder voertuig? Ga dan voor een Nissan Navara, een indrukwekkende pick-up. Een Nissan X Trail is een middelgrote SUV met een luxe uitstraling, terwijl de Nissan Juke in trek is als stadsauto.

Waarom je voorkeur uitgaat naar een Nissan tweedehands

De aankoop van een Nissan tweedehands wagen levert je altijd voordelen op. Wat zijn de pluspunten van een tweedehands Nissan?

  • Met een Nissan tweedehands wagen geniet je altijd van een ruime en betaalbare occasion.
  • Voor ieder budget is er een passende Nissan tweedehands in de aanbieding.
  • Bij een Nissan tweedehands wagen heb je de keuze uit een auto met benzine- of dieselmotor, sommige modellen zijn ook verkrijgbaar in de elektrische uitvoering.
  • Een Nissan tweedehands wagen heb je, in tegenstelling tot een nieuwe Nissan, snel op je oprit staan.

Koop een Nissan tweedehands wagen via Vroom

Een Nissan tweedehands kopen? Dan zit je bij ons helemaal goed. Wij bieden je de keuze uit duizenden voertuigen, waaronder Nissan tweedehands wagens. Scrol op je gemak door het aanbod en selecteer de wagen van je voorkeur. Maak een proefrit om er achter te komen of een Nissan tweedehands wagen iets voor jou is. Heb je vragen over een Nissan tweedehands auto die je overweegt aan te schaffen? Stel ons je vragen, wij helpen je met plezier aan de juiste tweedehands Nissan.