Pierre-Benoit Sepulchre

16 OKT 2020

1.000 pk in een Fiat Multipla

Deze prettig gestoorde zielen doen een beroep op je vrijgevigheid.

Het begon allemaal met een gek idee van twee Fransen achter Instagram- en YouTube-account @vbrequin. Hun hartenwens? Via crowdfunding voldoende geld inzamelen om een compleet gestoorde auto te bouwen: een Fiat Multipla met… 1.000 pk, die dus technisch gezien even performant moet zijn als een Bugatti Veyron. Het heeft iets van het verhaal van David en Goliath. En het idee spreekt blijkbaar aan, want op minder dan twee weken heeft het project meer dan 500.000 euro aangetrokken.

Ter herinnering: de Fiat Multipla kwam in 1998 op de markt. Het was een eenvolumer met een merkwaardig design, die nooit het verhoopte succes heeft gekend, maar die met zijn praktische en veelzijdige karakter duizenden gezinnen blij heeft gemaakt. Het exemplaar dat het duo in 2008 voor 800 euro op de kop heeft getikt en dat liefst 330.000 kilometer op de teller heeft, zou na zijn ombouw een snelheid van 500 km/u moeten halen dankzij een vermogen van zo’n 1.000 pk.

Om het geval aan te drijven hebben de social mediasterren gekozen voor een Amerikaanse motor waar ze verder niets over verklappen. Als ze de grens van de 750.000 euro halen, willen ze de Fiat straatlegaal maken. En als de kaap van het miljoen wordt gehaald, zullen ze een evenement organiseren met de naam Vilebrequin Merguez Tuning Show

Ook zin om de heren te steunen? Dat kan via deze link.
Advertentie
Advertentie
Advertentie