Jean-Francois Christiaens

9 SEP 2020

3 recente Bentleys voor minder dan 50.000 euro

Meer nog dan een Aston Martin straalt een Bentley luxe en maatwerk uit. Met een Bentley koop je een stukje Groot-Brittannië, maar ook een zekere know-how.

Nieuw zijn ze onbetaalbaar, maar vandaag vind je heel wat Bentleys voor een fractie van hun aankoopprijs op de tweedehandsmarkt. Het moment voor een koopje? Weet wel dat je ongetwijfeld het Kanaal moet oversteken voor een betaalbaar exemplaar en dat het onderhoud en het verbruik zeer prijzig zijn.

1. Continental GT

20200909092141bentley.jpg

De Bentley van de vernieuwing. Met deze auto begon Bentley aan een nieuwe, meer industriële bladzijde van zijn geschiedenis. De geslaagde Continental GT gebruikte flink wat onderdelen van VW, zoals de aandrijflijn en de elektronica. Maar het leder is nog steeds even dik en de auto toont zich op de weg onverstoorbaar sereen.

2. Flying Spur

20200909092142bentley.jpg

Als vierdeursversie van de Continental GT is de Flying Spur nog minder gezocht op de tweedehandsmarkt. Nochtans is hij met zijn binnenruimte, oppermachtige W12 en vierwielaandrijving de ultieme gezinswagen.

3. Arnage

20200909092247bentley.jpg

In tegenstelling tot de twee vorige modellen is de Arnage een authentieke Bentley en nog veel ambachtelijker dan de Continental GT of de Flying Spur. Op één detail na: de Green Label-versies werden aangedreven door een V8 van BMW in plaats van de traditionele 6,75-liter V8. Die kost minder op de tweehandsmarkt, rijdt bijna even fijn, is zuiniger en veel minder duur in onderhoud. Maar kies wel voor een gezond exemplaar, want anders wordt hij een financiële put op zichzelf.
Advertentie
Advertentie
Advertentie