Wim Bervoets

5 APR 2018

Blancpain GT Series: spektakel op Zolder!

Liefhebbers van pk-geweld en nek-aan-nekraces weten zaterdag 7 en zondag 8 april waar naartoe: de eerste manche van de Blancpain GT Series Sprint Cup op ons eigenste circuit van Zolder.

Circuit Zolder krijgt dit jaar de eer om de Blancpain GT Series af te trappen. Op zaterdag 7 en zondag 8 april strijken er de GT3-bolides van de Blancpain GT Series Sprint Cup neer. Daarin nemen pk-zwangere bolides zoals de Audi R8 LMS, Ferrari 488 GT3 en Mercedes-AMG GT3 het in twee races tegen elkaar op.

Belgische inzet

De Sprint Cup krijgt al meteen een stevig Belgisch tintje: onze landgenoot Dries Vanthoor, die vorig jaar nipt de titel misliep, zal samen met zijn Britse teamgenoot Will Stevens in de Audi R8 LMS van Belgian Audi Club op zoek gaan naar revanche. In het vizier: de Nederlandse titelverdediger Robin Frijns en zijn teamgenoot Stuart Leonard. Ons land wordt ook nog vertegenwoordigd door het Boutsen Ginion-team, dat de Franse piloten Gosselin en Feligioni aan het stuur van de Lamborghini Gallardo R-EX laat plaatsnemen.

Kalender

Na Zolder trekt de Sprint Cup naar het Britse Brands Hatch (5 en 6 mei), het Italiaanse Misano (23 en 24 juni), Boedapest (1 en 2 september) en de Nürburgring (15 en 16 september). Het andere kampioenschap in de Blancpain GT Series, de Endurance Cup, wordt op 21 en 22 april afgetrapt op het Italiaanse circuit van Monza.

Programma

Op 7 en 8 april kan je je op Circuit Zolder ook nog gaan vergapen aan het Europese GT4-kampioenschap en drie Belcar-wedstrijden: het Belcar Endurance-kampioenschap, de Belcar Historic Cup en de Belcar Youngtimer Cup.

Info en tickets? Die vind je op de website van Circuit Zolder!

Advertentie
Advertentie
Advertentie