Jean-Francois Christiaens

23 JUL 2019

Jaguar bevestigt komst van nieuwe grote SUV J‑Pace

Op dit moment bestaat het SUV-gamma bij Jaguar naast de elektrische I-Pace uit twee klassieke SUV’s: de kleine E-Pace en middelgrote F-Pace. Bovenaan de ladder komt binnenkort een groot model, de J-Pace.

Het gerucht doet al enkele maanden de ronde, maar nu kregen de juryleden van de “auto van het jaar”-verkiezing de bevestiging: Jaguar gaat een SUV bouwen die concurreert met de Audi Q7, BMW X5 en Mercedes GLE. De juryleden van de “World Car of the Year”-verkiezing kregen zelfs al een eerste glimp te zien.

Nieuw platform

De officiële lancering is nog niet geweten, maar tegen 2021 zou hij op de markt moeten komen. De J-Pace zal het grote modulaire platform van Jaguar en Land Rover gebruiken dat over enkele maanden debuteert onder de nieuwe Defender.

Geëlektrificeerd

Het nieuwe platform biedt plaats aan geëlektrificeerde aandrijflijnen. Vanaf de lancering zal de J-Pace dus hybride en plug-inhybride aandrijflijnen aanbieden. Een elektrische versie kan later ook nog volgen.

Ook een A-Pace?

Jaguar lichtte tijdens het evenement ook al een tipje van de sluier over de toekomst. Na de J-Pace denken de Britten nog aan compactere modellen onder de E-Pace, die dan A-Pace of B-Pace zouden worden genoemd.

Advertentie
Advertentie
Advertentie