all.loginPopup.or


all.loginPopup.newToVroom

all.newsletterPopup.daily.title

all.newsletterPopup.daily.description

all.newsletterPopup.weekly.title

all.newsletterPopup.weekly.description


all.register.alreadyHaveAccount

{"fr":"Fourgonnette Kia moderne, finition bicolore noir et bleu, design angulaire futuriste.","nl":"Moderne Kia bestelwagen, zwart-blauwe tweekleurige afwerking, futuristisch hoekig ontwerp."}
{"fr":"","nl":""}
1/6

Kia PV5 Passenger: zoveel kost de elektrische monovolume

Zoals beloofd betreedt Kia nu ook het segment van de stijlvolle elektrische monovolumes. Hoeveel kost dit Koreaanse alternatief voor de Volkswagen ID.Buzz, Mercedes EQV en Ford E-Tourneo Custom?

Geschreven door Jean-Francois Christiaens

14 Juli 2025

Advertentie

Na de bestelwagenversie Cargo lanceert Kia nu officieel de Passenger-versie van zijn opvallende PV5, bedoeld voor personenvervoer. Deze wordt voorlopig enkel aangeboden met vijf zitplaatsen, maar is beschikbaar met twee verschillende batterijpacks. Een versie met zeven zitplaatsen volgt later.

PV5 Passenger in L2/H1

Kia opent de bestellingen voor zijn eerste elektrische monovolume, gebaseerd op de bestelwagen PV5. Voor zijn marktintroductie is de Kia PV5 Passenger beschikbaar in één grootte: L2/H1. Die is 4,70 m lang en blijft onder de 2 meter in hoogte (1,92 m). Dat zorgt voor een nog steeds compacte afmeting, ideaal voor stadsverkeer, ondergrondse parkings en zonder meerprijs aan tolpoorten. Het blijft qua formaat duidelijk een monovolume en geen grote elektrische minibus. Ter vergelijking: de Ford E-Tourneo Custom is 5,05 m lang met korte wielbasis en 5,45 m met lange wielbasis.

1.320 tot 2.315 liter kofferruimte

De Kia PV5 Passenger wordt voorlopig enkel als vijfzitter aangeboden, maar biedt toch een kofferruimte die gerust als “comfortabel” mag worden omschreven. En dat is nog zacht uitgedrukt: met alle vijf zitplaatsen in gebruik is er 1.320 liter aan bagageruimte beschikbaar in het rechthoekige interieur. Wie de achterbank neerklapt, krijgt tot 2.315 liter laadvolume. Dat is natuurlijk minder dan bij bijvoorbeeld de Ford E-Tourneo Custom, waarvan je de zetels volledig kan verwijderen. Maar voor gezinnen, zelfs met omvangrijke hobby’s, is het meer dan voldoende. Praktisch is ook de aanwezigheid van grote schuifdeuren aan de zijkant (openingen van 77,5 cm). De instaphoogte bedraagt 40,2 cm, om boven het batterijpakket in de vloer uit te komen.

Advertentie

51,5 kWh of 71,2 kWh

Wat de batterij betreft, biedt Kia de keuze tussen twee pakketten op het E-GMP-platform. In de basisversie krijgt de elektrische monovolume een batterij van 51,5 kWh, gekoppeld aan een elektromotor op de vooras van 89,4 kW (122 pk). Deze versie haalt een WLTP-rijbereik van 295 km. Voor wie meer autonomie wenst, is er ook een 71,2 kWh-versie met een krachtigere motor van 120 kW (163 pk). Die biedt een WLTP-actieradius van 412 km. In beide gevallen levert de elektromotor een koppel van 250 Nm. Dat zorgt voor gemiddelde prestaties: 0 tot 100 km/u in 12,8 of 10,6 seconden, afhankelijk van de gekozen motor. De topsnelheid bedraagt in beide versies 135 km/u.

Moderne interieur van de Kia Ray EV met bruine lederen stoelen en digitaal dashboard. Futuristische Kia bestelwagen, strakke vormgeving, blauwe kleur, rechterachterhoekaanzicht.
Advertentie

3 uitvoeringen

Geïnteresseerde klanten kunnen kiezen uit drie uitrustingsniveaus. De instapversie, Essential, is al degelijk uitgerust en kost 37.690 euro met 51,5 kWh-batterij of 41.690 euro met de 71,2 kWh-variant. Daarnaast zijn er nog de versies Plus en Elite, met respectievelijke prijzen van 39.190 euro / 43.190 euro en 41.290 euro / 45.290 euro.

Competitieve prijzen

De Kia PV5 Passenger is duidelijk scherper geprijsd dan de grote elektrische minibussen – die weliswaar ruimer en flexibeler zijn – van Volkswagen, Ford of Mercedes. Zo start de ID.Buzz vanaf 50.397 euro, de E-Tourneo Custom aan 57.445 euro en de luxueuze EQV vanaf 88.614 euro. Maar ook tegenover de grote elektrische monovolumes van Stellantis-merken blijft de PV5 Passenger zeer competitief. Denk bijvoorbeeld aan de Citroën ë-SpaceTourer, die 53.080 euro kost met de kleinere batterij van 50 kWh en 59.080 euro met de grotere van 75 kWh.

Jean-Francois
							Christiaens

Jean-Francois Christiaens

Advertentie