Jean-Francois Christiaens

11 DEC 2018

Porsche Macan S: met nieuwe V6

De vernieuwde Macan liet zich tot nu toe alleen zien met viercilinder turbo. Veeleisendere chauffeurs kunnen nu terecht bij de nieuwe Macan S. Die krijgt een gespierdere V6 onder de kap.

De gefacelifte Macan werd tot nu toe alleen getoond in zijn ‘basisversie’ met 2.0 viercilinder met 245 pk, maar nu is er ook de Macan S. De uitstootnormen schroefden het vermogen van de viercilinder in de gewone Macan lichtjes terug, maar de Macan S wint 14 pk en 20 Nm. De nieuwe Macan S produceert nu 354 pk en 480 Nm. Met het optionele Sport Chrono Package haalt hij 100 km/u in 5,1 seconden, een tiende sneller dan zijn voorganger. De topsnelheid ligt op 254 km/u.

Snediger

Tegelijk werkte Porsche aan het chassis van de Macan S: ophangingsarmen in aluminium vervangen de exemplaren in staal en wegen dus minder, en ook de remmen zijn anders. De diameter neemt met 10 millimeter toe, tot 360 millimeter, en ze worden 2 millimeter dikker: 36 millimeter.

Visueel

Net als de gewone Macan krijgt de Macan S een strook tussen de achterlichten. Het geüpdatete infotainmentsysteem is bedienbaar via een modern touchscreen van 10,9 duim.

De prijzen van de Macan S beginnen bij € 67.881, de gewone Macan kost € 62.194.

Advertentie
Advertentie
Advertentie