Jean-Francois Christiaens

13 NOV 2019

Scoop: de elektrische SUV‑afgeleide van de Ford Mustang is bijna klaar

Over enkele dagen onthult Ford een elektrische SUV met een uiterlijk geïnspireerd op dat van de Mustang. Onze spionnen konden hem echter al betrappen tijdens zijn laatste ontwikkelingsstadium. Een Mustang-SUV zonder benzine, is dat een succeshuwelijk?

20191113094034mach-e004.jpg

Ford Mustang is een modelnaam die we associëren met een sportief gelijnde coupé met een diep roffelende V8. Niet het beste etiket voor een SUV die zich richt tot elektrorijders. Maar Ford heeft vooral de look van het legendarische model gebruikt voor het design van zijn elektrische SUV. Het marketingteam van de Amerikaanse reus lijkt de leiders te hebben overtuigd om het aura van deze naam te gebruiken om de verkoopcijfers van het model wereldwijd op te krikken.

20191113094034mach-e011.jpg

SUV-coupé?

Ford heeft al bevestigd deze elektrische SUV te willen onthullen aan de vooravond van het nakende Salon van Los Angeles op 17 november, maar over de technische details is nog niets gecommuniceerd. Uit deze foto’s van een ontwikkelingsprototype kunnen we echter al wel afleiden dat hij duidelijk neigt naar de wereld van de SUV-coupé, met een sterk aflopende daklijn.

20191113094035mach-e014.jpg

Onmiskenbare lichten

Esthetisch vallen ook de achterlichten met ‘klauwen’ op die zo typisch zijn voor de Mustang. Dat is de meest opvallende knipoog die deze elektrische SUV geeft naar de legendarische Amerikaanse sportwagen…
Advertentie
Advertentie
Advertentie