Pierre-Benoit Sepulchre

13 SEP 2019

Bentley start productie van een bijna honderdjarig model weer op

Er worden 12 exemplaren van de Blower gemaakt.

Dit is het verhaal van een oude legende uit de autosport. Een bolide die in 1928 als eerste over de meet kwam in de 24 Uur van Le Mans, met aan het stuur Woolf Barnato en Bernard Rubin. We hebben het over de Blower, een race-Bentley met een 4,5 liter grote motor waar een dikke compressor op was geschroefd op initiatief van Sir Henry Birkin, een van de beroemde Bentley Boys.

Destijds zijn er slechts vier exemplaren van gemaakt, maar vandaag belooft Bentley dat er 12 nieuwe Blowers komen dankzij de ervaren handen van de mensen van Mulliner, die belast zijn met “speciale operaties”. De teams die belast zijn met deze bijzondere opdracht werken met hun handen maar ook met 3D-printers om 12 exemplaren te bouwen die zo trouw mogelijk blijven aan het origineel. Daarom is een originele Blower volledig uit elkaar gehaald zodat elk van zijn onderdelen minutieus kan worden gescand.

Volgens Bentley zal het twee jaar duren voor alle 12 stuks klaar zijn. Die zullen enkel op aanvraag worden verkocht. Een commerciële stap met een prijs die wel eens heel hoog zou kunnen oplopen.
Advertentie
Advertentie
Advertentie