Jean-Francois Christiaens

22 OKT 2018

Beperkte GT‑uitvoering voor Mini Cooper S

Mini gaat 100 exclusieve exemplaren bouwen van zijn sportieve Cooper S. De GT-uitvoering knipoogt naar de Mini 1275 GT uit de jaren 70.

Destijds zette de 60 pk sterke Mini 1275 GT interessante prestaties neer: 0-100 km/u in 13,5 seconden en een topsnelheid van 140 km/u. De 1275 GT was trouwens de eerste Mini met een toerenteller. Vandaag is de Cooper S GT Limited Edition een exclusieve reeks van 100 exemplaren van de driedeurs, voorbehouden voor de Belgische en Luxemburgse markt. De Mini Cooper S heeft een 2.0 turbobenzine met 192 pk.

Esthetisch krijgt de speciale reeks grijze stroken met groot “GT”-opschrift op de flanken. Ook van de partij: een aerodynamischer John Cooper Works-pakket en 18-duimsvelgen. Aan boord krijg je een 3D-geprint paneeltje met “GT Limited Edition”-opschrift en deurdrempels met led-verlichting voor de letters “GT”. De letters worden ook op de grond geprojecteerd wanneer je de deuren opent.

Gulle uitrusting

In de standaarduitrusting zien we nog een head-updisplay, een achteruitrijcamera, automatische airco met twee zones, full led-koplampen, een navigatiepakket met connectiviteit, enzovoort. De Mini Cooper S GT Limited Edition kost € 38.600.

Advertentie
Advertentie
Advertentie