Jean-Francois Christiaens

15 OKT 2020

BMW schenkt stroom aan ‘goede’ hybride rijders

De Duitse constructeur begint zijn BMW Points uit te delen, die kunnen worden ingeruild voor gratis laadminuten.

In maart kondigde BMW aan dat het eDrive-zones zou invoeren in België (en in talrijke andere Europese landen), waar zijn plug-inhybride modellen automatisch voor hun puur elektrische rijmodus kiezen als de batterij voldoende opgeladen is. Destijds sprak BMW al over een toekomstig puntenprogramma dat bestuurders moest stimuleren om hun stekkerhybride regelmatig op te laden. Het is geen geheim dat een PHEV vaak aan het stopcontact moet worden gehangen om te maken dat hij meer is dan gewoon een fiscaal voordelige auto.

20201015085837bmwpoints.jpg

Sindsdien heeft BMW het plan verfijnd en vandaag lanceert het BMW Points als “eerste bonusprogramma ter wereld voor bestuurders van plug-inhybride modellen”.

Concreet krijgt de bestuurder van een plug-inhybride BMW een punt in zijn MyBMW-app voor elke elektrische kilometer die hij rijdt. Dubbele punten zijn voor kilometers die in eDrive-zones worden gereden. Die punten kunnen dan worden omgezet in een krediet dat kan worden gebruikt aan de openbare laadpunten van BMW Charging. 1.250 punten zijn goed voor 10 euro stroom, 3.000 punten leveren je 25 euro op en 5.800 punten geven 50 euro aan gratis elektriciteit.

20201015085836bmwpoints.jpg

Het systeem wordt gelanceerd in Duitsland, Nederland en België.
Advertentie
Advertentie
Advertentie