45 jaar na de lancering van de Prelude in Europa en 20 jaar nadat hij bij ons van de markt verdween, doet de Japanse coupé opnieuw zijn intrede! Maar wat weten we al over deze 6de generatie die nu al aanlokkelijker dan ooit belooft te worden?

Voor de 25ste verjaardag van zijn eerste hybride model trekt Honda het doek van de productieversie van zijn toekomstige Prelude. Of toch wat het design van het koetswerk betreft, en dat voor 80 % aangezien er nog aanpassingen zouden kunnen zijn tegen dat hij in productie gaat. En dat is niet voorzien voor 2025 of 2026 en wie weet zelfs 2027… Wat er ook van zij, de 6de generatie van de Prelude krijgt de verleidelijke lijnen van een coupé en dus geen SUV-koetswerk. Zijn look is bijna identiek aan die van de concept car met dezelfde naam die in oktober 2023 voorgesteld werd in Tokio.

‘Rijplezier’ en een hybride aandrijflijn

Jammer genoeg is de Japanse autobouwer eerder karig met technische informatie. Alles wat we op dit moment zeker weten, is dat de Prelude naar Europa komt als hybride. Honda kondigt daarbij aan dat hij “rijplezier zal bieden dankzij een perfect evenwicht tussen dynamiek en efficiëntie”. Tomoyuki Yamagami, de hoofdingenieur van de Japanse autobouwer, benadrukt dan weer dat “met model zijn sportieve DNA zal behouden door perfect de voordelen op het vlak van efficiëntie van een geëlektrificeerde aandrijving te combineren met een opwindende ervaring aan het stuur en een stevige portie rijplezier.” We zijn benieuwd hoe deze mooie woorden zich op technisch vlak zullen materialiseren.

Nog heel wat onbekende factoren…

Je hebt het al begrepen, Honda heeft nog maar weinig details vrijgegeven over de toekomstige productieversie van zijn Prelude coupé, naast zijn looks. Het interieur en de technische fiche van de hybride aandrijflijn blijven voorlopig nog een mysterie… al moet ook gezegd dat de marktlancering nog niet voor meteen is! We krijgen binnenkort waarschijnlijk echter nog eens de kans om je meer te vertellen na de eerste publieke voorstelling van de Prelude tijdens het Festival of Speed in Goodwood, van 11 tot 14 juli.