Jean-Francois Christiaens

29 APR 2019

Poppy lanceert vrij autodelen tussen grote steden in België

Poppy, dat al actief was in Antwerpen, vervangt voortaan Zipcar in Brussel. Daardoor is het voor eerst in België mogelijk om zonder meerkost tussen twee grote steden te reizen met een deelwagen.

In februari nam Poppy met steun van D’Ieteren het Brusselse autodeelplatform Zipcar over. De transactie is nu afgerond en de auto’s met “Poppy”-logo zijn voortaan beschikbaar in de straten van Brussel. Ze vervangen de oude Peugeots 208 van Zipcar.

20190429104925poppyzipcar.jpg

Elektrisch en CNG

Net zoals in Antwerpen start Poppy zijn Brusselse avontuur met elektrische en aardgasauto’s. Aanvankelijk stelt het in de hoofdstad 100 auto’s ter beschikking: 50 elektrische Volkswagens e-Golf en 50 Audi’s A3 g-tron op CNG. Maar de startup benadrukt dat dit wagenpark al over een paar maand wordt uitgebreid.

20190429104924poppy.jpg

“Free floating”

De dienst die Poppy in Brussel aanbiedt is identiek aan wat het al in Antwerpen doet. Het systeem werkt dus met “free floating”, wat betekent dat gebruikers de auto kunnen parkeren waar ze maar willen binnen het werkingsgebied zonder tot aan een vast station te moeten rijden. De Poppy-wagens mogen bovendien gratis parkeren in de Antwerpse en Brusselse parkings van Interparking.

20190429104924bruxellespoppy.jpg

Van Antwerpen naar Brussel

Tijdens een testfase belooft Poppy dat het zelfs mogelijk wordt om een auto te nemen in Brussel en hem achter te laten in Antwerpen of omgekeerd, zonder extra kosten te moeten betalen.
Advertentie
Advertentie
Advertentie